Цікаве

У Греції археологи виявили затонуле стародавнє місто

У Греції археологи виявили затонуле стародавнє місто

Фото: GREEK MINISTRY OF CULTURE
Вчені знайшли затоплену будівлю, а також різноманітні мармурові скарби, датовані 4 століттям до н.е.

Під час розкопок вдалося виявити залишки затонулого міста IV століття. Знайдені фундаменти будівель належать стародавньому місту Саламін.

В Греції вчені знайшли затонуле стародавнє місто, залишки якого вони датували IV століттям до нашої ери. Про це повідомляє CBS News.

Команда археологів з 12 осіб виявила те, що, як вважають, є масивною громадською будівлею, яка існувала як частина стародавнього міста Саламін.

Зокрема, фахівці виявили залишки стародавньої морської дамби, яка колись захищала місто. Крім того, вони знайшли споруду, яка, вочевидь служила місцем торгівлі або громадськими місцями для прогулянок. Також дослідники виявили складське приміщення, в якому зберігалося безліч стародавніх артефактів, у тому числі майже два десятки бронзових монет, фрагменти мармуру, вази та фрагменти керамічних виробів.

“За словами чиновників, серед мармурових артефактів є два важливих предмети. Один являє собою фрагмент колони з частиною напису в 2-3 віршах. Інший – це багато прикрашений фрагмент, на якому зображений великий чоловік, можливо, герой, який покладає корону на бородатого чоловіка”, – пише видання.

Варто зауважити, що Саламін – як місто, так і однойменний острів – відомий передусім через битву під Саламіном у V столітті до нашої ери, яка стала ключовою подією в греко-перських війнах, коли давньогрецькі міста-держави билися проти перської імперії Ахеменідів.

Раніше повідомлялося, що під час розкопок археологи виявили скелет із протезом руки із заліза та кольорового металу.

В Іспанії археологи знайшли тисячолітні сандалі та кошики

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button