Цікаве

У Чернівцях вибухнув скандал у дитячому садку через подарунки на 8 березня і Зеленський вирішив його залагодити

Дівчинку «покарали» за відмову батька здати гроші на подарунки і Президент України передав їй подарунок від себе

У Чернівцях батько звинуватив дитячий садок у булінгу та приниженні доньки на 8 березня.

Про це інформує 1NEWS.

Ігор Лесько розповідає, що дитину покарали через його відмову здавати гроші на святкування батьківському комітету.

Інцидент трапився у дитячому садку №42 “Перлинка”.

За словами тата, привітали всіх дівчаток, а його дитину спеціально принизили.

“Батьки збирали гроші на 8 березня. Привітали дівчаток. Мою дитину не привітали демонстративно. Можна було вивести її з групи, подзвонити й сказати: “Заберіть дитину раніше”, або ще якось вирішити цю ситуацію педагогічно. А вони привітали при всіх, а моя дитина сиділа й плакала”, – розповідає Ігор Лесько у публікації в соцмережі.

Згодом батько цю публікацію видалив, але дав коментарі ЗМІ. Чоловік називає такі дії у садочку булінгом.

Тато розповідає, що не здає гроші на святкування на вимогу батьківського комітету, оскільки не отримує звітів про витрати.

“Вони купили декілька динозавриків пластмасових і зібрали на це 300 грн. І жодних чеків, жодних звітів. Так звані батьківські комітети збирають гроші на подарунки, на якісь незрозумілі заходи, проводять їх безпосередньо у державній установі. Я гроші не здаю з однієї простої причини – жодних звітів мені не надають”, – розповідає Ігор Лесько.

За його словами, така ситуація трапилася не вперше, а члени батьківського комітету вже обіцяли влаштувати санкції.

Чоловік певен, що фото, де дівчина сидить окремо від інших дітей з подарунками, йому надіслали демонстративно.

“Минулими разами ми теж не здавали гроші, але питали скільки коштує подарунок, щоб не обділяти мою дитину. Але батьківський комітет каже, що їм потрібна конкретна сума, щоб привітати й вихователів. Я сказав, що не хочу їх вітати, хочу привітати лише мою дитину. Мені відповіли, що ні, а, отже, ваша дитина лишиться без подарунка”, – додає тато.

Дирекція дитячого садочку наразі вивчає ситуацію.

Завідувачка садочку Аліна Колибняк зазначила, що зі слів вихователів, спеціально фото ніхто не надсилав, а збір коштів – ініціатива виключно батьківського комітету.

Виховательці вже оголосили догану, а управління освіти Чернівецької міськради звернулося до поліції з проханням встановити факт наявності чи відсутності булінгу.

“У садочку гроші ніхто не збирає. Все, що робить батьківський комітет, він робить на власний розсуд. Вони мають власні групи у соцмережах і там спілкуються. Їх ніхто ні до чого не зобов’язує”, – розповіла завідувачка.

В управлінні освіти Чернівецької міської ради запевняють, що будуть розбиратися у цій ситуації і чекають пояснень від адміністрації закладу.

“Звичайно, що це неправильно, бо ніяких подарунків до 8 березня ніхто не має робити. Батьки мають робити їх вдома, а не в закладі. Такий збір коштів недозволений. У нас є й відповідний наказ про заборону збору коштів на будь-які заходи. Чому не виконується?… Запитаю про це директора, працівників садочка. Чекаю їхніх пояснень. Отже, вони неправильно проводили інформування батьків, не зважають на вимоги чинного законодавства і винних будемо притягати до адміністративної відповідальності”, – пояснює заступниця начальника управління освіти і науки Чернівецької міськради, начальниця відділу дошкільної освіти Ніна Вітковська.

Президент Володимир Зеленський передав у Чернівці подарунок дівчинці, яка на свято 8 Березня залишилась без подарунку, адже її батько не здав гроші у комітет.

Про це глава Чернівецької ОДА Сергій Осачук повідомив у Facebook.

«Коли через черствість дорослих п’ятирічній Маргариті у садочку не дісталося на свято рівноправ’я жінок подарунка, це випадок для оцінки чернівецьких міських керівників. А сьогодні Маргарита отримала презент від президента і розповіла по секрету про свої мрії», — розповів Осачук.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button