Цікаве
У Британії розробили морозиво, що не тане на сонці
Рецепт морозива не розкривають, але експерти припускають, що у морозиві буде більше крохмалю або ж менше цукру.
У Британії торгова марка Ben & Jerry’s та Magnum створили нове морозиво, що не тане на сонці. Про це пише Daily Mail.
“Морозиво лишається м’яким, і його легко можна їсти. Секрет у тому, що цукор знижує температуру замерзання води, у якій він розчинений”, – пояснив експерт з Університету Гвельфа у Канаді.
Також вчені зазначають, що кількість льоду при будь-якій температурі (а отже, і твердість) залежить від того, скільки цукру і лактози із сухого молока розчинено у воді. А оскільки цукор не розчиняється у льоді, то що менше води, то більше розчиненого у ній цукру, а отже, він лишається у такому стані, поки температура не знизиться ще трохи.
“Це можна зробити за допомогою модифікованого крохмалю, який зможе огорнути воду та жир і надати їм стабільності. Вся справа у стабільності”, – додали експерти.
За їхніми словами, смак залишиться незміненим за рахунок розчинності крохмалю.
Нагадаємо, раніше у Сінгапурі відкрився унікальний Музей морозива.
У Німеччині більше немає “московського” морозива
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news