Цікаве

Триденна магнітна буря вируватиме на планеті

Про різкий стрибок активності Сонця, яка може спровокувати триденну магнітну бурю на Землі, попередили вчені, інформує 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

«Помітний, а за деякими оцінками, найбільший за останні роки сплеск сонячної активності реєструється на нашій зірці протягом останніх декількох днів», – оголосили фахівці лабораторії рентгенівської астрономії Сонця Фізичного інституту РАН.

Згідно з отриманими даними, 17 спалахів на Сонці припали на 22 і 23 травня. Частина з них сталася з викидами сонячної речовини, в тому числі в бік Землі.

Перше обурення магнітного поля, викликане зіткненням з викинутими масами, імовірно, відбудеться ввечері 25 травня – близько 22.00 за Києвом. Найбільш явне обурення очікується 26 травня – в цей день прогнозуються магнітні бурі тривалістю від 3 до 6 годин. Фахівці очікують, що обурений стан магнітного поля планети протримається до кінця дня 27 травня.

Тим часом в лабораторії акцентували увагу на тому, що амплітуда магнітних бур не перевищить другого рівня за п’ятибальною шкалою.

 

 

 

Back to top button