Цікаве

Три картоплі і ціла Гора пиріжків! Ще бабуся так готувала! Простіше і смачніше не знайдете

Настільки смачно, що завжди в захваті як дорослі так і діти, змітають зі столу за лічені хвилини. Швидкий, простий і дуже смачний рецепт, за яким готували ще наші мами й бабусі, він настільки простий і готується тісто дріжджове для пиріжків на картопляному відварі до отримання м’якого тіста.

Інгредієнти:

  • картопля – 600 г
  • картопляний відвар – 200 мл
  • рослинна олія – 20 мл
  • яйце – 1 шт.
  • дріжджі – 6 г
  • цукор, сіль по 1 ч. л.
  • борошно – 450 – 500 г

Приготування:

Картоплю очищаю, нарізаю шматочками і варю у підсоленій воді (1 ч. л. солі) до готовності, тоді перетворюю у пюре. Картопляний відвар відливаю в окрему тарілку.

Додаю яйце, дріжджі, цукор, добре перемішую. Тоді вливаю картопляний відвар і олію, перемішую.

Додаю борошно і замішую тісто. Накриваю плівкою та залишаю на 40-50 хвилин.

Ділю тісто на 3 частини, для зручності. Розкачую на столі пласт товщиною 1 см та вирізаю кружечки.

Розігріваю олію та обжарюю з обох боків до золотистості.

Хай смакує, ці пиріжки чудові!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − six =

Back to top button