Цікаве

Трамп запускає власну соціальну мережу

TRUTH Social запрацює вже у листопаді, але на перших етапах зареєструватися там можна буде лише через запрошення інших юзерів

Дональд Трамп заявив, що запускає власну соціальну мережу під назвою TRUTH Social (з англійської – “соціальна правда” або “соцмережа правди”).

Вона належатиме компанії Трампа Trump Media & Technology Group (TMTG), – інформує 1NEWS.

Експрезидента США заблокували у найбільших соцмережах після того, як його прихильники у січні захопили будівлю Конгресу у Вашингтоні.

Зараз він стверджує, що через TRUTH Social боретиметься з засиллям найбільших технологічних компаній і великих соцмереж. Їх він звинувачує у цензурі і замовчуванні думки опозиції в США.

“Ми живемо в світі, де “Талібан” широко представлений у Twitter – і в той же час вашого улюбленого американського президента позбавили голосу”, – вважає Трамп.

Очікують, що TRUTH Social запрацює вже у листопаді, але на перших етапах зареєструватися там можна буде лише через запрошення інших юзерів.

А повноцінно “соцмережа правди” почне функціонувати вже на початку 2022 року.

На початку цього року Трамп запустив власний вебсайт From the Desk of Donald J Trump ( “З робочого столу Дональда Трампа”), що був фактично його блогом.

За місяць після запуску сайт перестав працювати.

Згодом старший радник експрезидента Джейсон Міллер поясний, що блог був “лише доповненням до ширших планів”, зокрема і соцмережі.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button