Події

Підсумки 24.06: Невдалий заколот і рух на фронті

Підсумки 24.06: Невдалий заколот і рух на фронті

Фото: SOTA

Бойовики Пригожина не дійшли до Москви

Заколот в Росії завершився менше ніж за добу; Українські війська просунулися на фронті. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Пригожин пройшов майже до Москви а потім “дав задню”

ПВК Вагнер розвернула свої колони вже майже з-під Москви і повертається до польових таборів “згідно з планом”. Про це заявив Євгеній Пригожин.

Перед цим Олександр Лукашенко заявив, що провів переговори з ватажком ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним і начебто домовився про зупинення руху найманців на території Росії. 

ЗМІ повідомили, що приводом для відходу вагнеровців від Москви стали домовленості

Як повідомили наближені до Кремля Telegram-канали, влада РФ пішла на поступки і тому ватажок ЧВК Вагнер Євген Пригожин зупинив похід на Москву. Та ніби пообіцяла Пригожину і його найманцям певні “гарантії безпеки”. Крім того, Москва також пообіцяла “вирішити питання” міністра оборони Сергія Шойгу і начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова, якими був вкрай незадоволений Пригожин.

В Міноборони України заявили, що просунулись на фронті

Східне угруповання військ сьогодні розпочало наступ на декількох напрямках одночасно. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр. За її словами, у напрямку Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївка, Курдюмівка є рух вперед. При цьому на Куп’янському, Лиманському, Мар’їнському напрямку ворог намагався наступати, але йому не вдалось просунутись. На півдні тривають жорстокі бої.

У свою чергу, генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що українські воїни рухаються на Бахмутському напрямку. Сирський підкреслив, що Україна поверне всі свої території. “У ворогів немає шансів”, – наголосив він.

Президент США відреагував на бунт в РФ

Американський лідер Джо Байден обговорив сьогодні з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцем та прем’єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком ситуацію із збройним заколотом в Росії. Зазнчимо, у ніч на 24 червня “вагнерівці” висунулися за наказом їхнього ватажка Євгена Пригожина на Росію з метою “зупинити” військове керівництво РФ. Протягом доби між російською армією та найманцями пройшли бойові зіткнення в Ростовській і Воронезькій областях.

Білоруська опозиція закликала скористатися бунтом в РФ

Підрозділ білоруських добровольців у складі ЗСУ Полк Калиновського звернувся до свого народу. Зокрема, бійці заявили, що час білорусам боротись за свою свободу. Там зазначили, що в Білорусі є резерв, який включає чинних військових, відставних військових та простих громадян, які хочуть визволяти Білорусь від диктатури та окупації.

Президент Польщі Анджей Дуда наказав привести армію країни в стан підвищеної бойової готовності

Через події, що нині відбувалися в Росії глава Польщі наказав привести армію країни в стан підвищеної бойової готовності. Також президент Польщі Анджей Дуда провів у суботу консультації з главою уряду і міністром оборони, а також союзниками з приводу ситуації, яка розвивається в Росії.

Російський рубль обвалився на тлі військового заколоту

Найбільші банки РФ різко підняли курси валют. Зокрема, долар в багатьох фінансових установах перевищив 90 рублів, євро – 100 рублів. Обмінники в столиці країни-агресора продавали іноземну валюту по 95-100 рублів, а інколи навіть по 200 рублів.

У Києві число жертв нічної атаки ворога зросло до трьох осіб

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що кількість жертв після ракетної атаки по Києву зросла до трьох людей.Правоохоронці розгорнули мобільний пункт прийому заяв від громадян. Воничекають звернень щодо безвісти зниклих осіб. Є невпізнані жертви, тому потрібен ДНК-аналіз для ідентифікації.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button