Цікаве

Том Круз на знак протесту повернув свої нагороди “Золотого глобуса”

Цей крок відомий актор зробив на тлі зростаючих суперечок навколо HFPA - організації, що стоїть за роздачею "Золотих глобусів" - через відсутність расового розмаїття, зокрема відсутність темношкірих у складі журі, а також через етичні питання

Знаменитий голлівудський кіноактор Том Круз повернув свої нагороди “Золотого глобуса” Голлівудської асоціації іноземних журналістів (HFPA) в знак протесту проти відсутності расового розмаїття в журі цієї організації, яка роздає кінопремії.

Про це повідомляє 1NEWS.

Круз отримав премію за кращу чоловічу роль за ролі у фільмах “Джеррі Магуайр” в 1997 році і “Народжений 4 липня” в 1990 році, а також нагороду за кращу чоловічу роль другого плану за “Магнолію” в 2000 році.

Цей крок Круз зробив на тлі зростаючих суперечок навколо HFPA – організації, що стоїть за роздачею “Золотих глобусів” – через відсутність расового розмаїття, зокрема відсутність темношкірих у складі журі, а також через етичні питання, пов’язані з фінансовими вигодами деяких з 87 членів, виявленими під час лютневого розслідування Los Angeles Times.

Організатори обіцяли виправити ці недоліки і “зробити необхідні зміни”. Однак великі фірми в Голлівуді, а також такі зірки, як Скарлетт Йоханссон і Марк Руффало, розкритикували обіцяні реформи як недостатні.

Премія “Золотий глобус” за престижністю поступається в США лише “Оскару”. Нагорода була заснована іноземними журналістами в жовтні 1943 року, а перша церемонія нагородження відбулася в січні 1944-го.

Джерело: УНН

Back to top button