Цікаве

Той самий Найсмачніший торт 80х! За старим домашнім рецептом! Незабутній смак дитинства!

Сьогодні я хочу запропонувати вам торт “Пташине молоко”, який готували вдома з манним кремом і лимоном. Простий варіант приготування знаменитого торта.

Інгредієнти:

Корж:

  • вершкове масло 100 гр.
  • цукор 70 гр.
  • яйця 3 шт.
  • сіль щіпка
  • борошно 80 гр.
  • какао 30 гр.
  • розпушувач 1.5 ч. л.

Крем:

  • молоко 400 мл.
  • цукор 200 гр.
  • манна крупа 70 гр.
  • масло вершкове 150 гр.
  • лимон 1 шт.

Глазур:

  • цукор 3 ст. л.
  • какао 3 ст. л.
  • сметана 2 ст. л. з гіркою
  • масло вершкове 50 гр.

Приготування:

Корж:

У миску кладу м’яке вершкове масло, цукор і перемішую. Далі додаю яйця, дрібку солі, просіюю борошно разом із какао і розпушувачем. Усе ретельно перемішую.

Тісто викладаю у форму (20-22 см). Випікаю 20-25 хвилин за температури 180 градусів.

Крем:

У каструльку виливаю молоко, насипаю цукру і на невеликому вогні доводжу молоко до закипання.

Помішуючи молоко тонкою цівкою всипаю манку. Варю 2-3 хвилини до загустіння. Остуджую кашу до кімнатної температури.

Беру 1 великий лимон, розрізаю на часточки, прибираю кісточки і перемелюю на кашку в блендері.

У кашу, що охолола, додаю лимонну кашку і м’яке масло і збиваю міксером 2-3 хвилини.

Остиглий корж розрізаю навпіл. Викладаю крем на 1 половинку коржа і закриваю другою половинкою.

Відправляю в холодильник, щоб схопився крем, а потім торт покриваю шоколадною глазур’ю.

Торт “Пташине Молоко” готовий. Бажаю Вам приємного апетиту та чудового настрою!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − five =

Back to top button