Точно найсмачніший рецепт гарбузового пирога! Поєднання сиру, шоколадної і гарбузової маси! Просто слинка тече
Думала які підібрати слова, щоб описати, ту насолоду, яку отримуєш скуштувавши шматочок цього пирога! Без перебільшення це дуже смачно!
Інгредієнти:
Гарбузова маса:
- 450-500 гр. гарбуза
- 2 яйця
- 2-3 ст. л. цукру
- пудинг ванільний пів пакетика (20 гр.)
Сирна маса:
- 400 гр. кисломолочного сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст. л. цукру
- пудинг ванільний пів пакетика (20 гр.)
- пакетик ванільного цукру
Білково шоколадна маса:
- 3 білки (які залишилися від приготування тіста)
- 1/2 склянки цукру
- пудинг шоколадний пів пакетика (20 гр.)
Пісочне тісто:
- 1 і 1/2 склянки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача з гіркою
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 110 г м’якого масла/маргарин
- 3 жовтки
- щіпка солі
Приготування:
Гарбузова маса:
На форму кладу фольгу, змащую олією та викладаю нарізаний гарбуз. Кладу у попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. Запечений гарбуз охолоджую.
До гарбуза додаю жовтків, пудинг, цукор та збиваю блендером.
В окремій тарілці збиваю білки з сіллю до піни.
Додаю до гарбузової маси білкову масу та перемішую.
Пісочне тісто:
До масло додаю борошно, розпушувач, цукрову пудру, сіль. Подрібнюю в крихту.
Додаю жовтки та замішую тісто. Ділю його на два кусочки, меншу частину тіста завертаю у харчову плівку та відправляю у морозильну камеру.
Форму застеляю пергаментом та руками розрівнюю більшу частину тіста, формуючи бортики. Ставлю у холодильник.
Сирна маса:
До сиру додаю жовтки, пудинг, цукор, ванільний цукор та перебиваю блендером до однорідності.
Окремо збиваю білки з сіллю.
Білкову масу додаю до сирної та перемішую.
Дістаю форму з тістом з холодильника та викладаю начинки. У центрі кладу сирну масу, довкола неї гарбузову.
І ось так викладаю довкола усі начинки, чергуючи ними.
Білково шоколадна маса:
До білків додаю дрібку солі та збиваю у піну. Додаю частинами цукор та збиваю, потім досипаю шоколадний пудинг та збиваю до однорідності.
Викладаю шоколадну масу на верх пирога.
Дістаю тісто з морозильної камери та натираю наверх пирога на терці.
Ставлю у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 45-50 хвилин. Дуже гарний пиріг вийшов в розрізі, а ще дуже смачний!