Тісто на кефірі, як пух без дріжджів, універсальне тісто для пиріжків
Содержание
Продукти для блюда
- мука — 750-800 гр.
- яйце куряче (с1) — 1 шт.
- сіль — 1 ч.л.
- цукор — 2 ч.л.
- рослинна олія — 50 мл.
- кефір (жирність будь-яка) — 500 мл.
- сода — 1 ч.л.
Як готувати?
1. Насамперед необхідно в просіяне борошно додати сіль, цукор і все перемішати між собою.
Далі додаємо яйце та теплий кефір (20-25 градусів) і починаємо вимішувати тісто.
2. Вимішавши тісто хвилин 5-7 додаємо рослинне масло і починаємо втручати його в тісто.
При замішуванні такого тіста, може здатися що воно рідкувате, на цьому моменті головне не забити його борошном, чим довше ми вимішуватимемо тісто, тим еластичніше і податливіше воно ставатиме.
3. Втрутивши масло в тісто, поступово починаємо, в кілька прийомів, додавати соду, додали трохи, добре вимішали і так 2-3 рази.
4. Завершальним етапом, нам необхідно відбити тісто про робочу поверхню, завдяки цьому тісто насичується киснем, стає м’яким та еластичним.
Після всіх цих маніпуляцій тісто стає слухняним і майже не липне до рук.
5. Тепер нам лишилося дати тесту відпочити від наших рук.
Для цього тесту надаємо форму кулі, кладемо в чашу, накриваємо рушником і забираємо в тепле місце на годину.
Але майте на увазі, що тісто не дріжджове, воно не підніматиметься і збільшуватиметься в об’ємі.
Тісто готове!
Відеоурок