Цікаве

Тісто на кефірі, як пух без дріжджів, універсальне тісто для пиріжків

Тісто на кефірі, як пух без дріжджів, універсальне тісто для пиріжків

Содержание

Продукти для блюда

  • мука — 750-800 гр.
  • яйце куряче (с1) — 1 шт.
  • сіль — 1 ч.л.
  • цукор — 2 ч.л.
  • рослинна олія — ​​50 мл.
  • кефір (жирність будь-яка) — 500 мл.
  • сода — 1 ч.л.

Як готувати?

1. Насамперед необхідно в просіяне борошно додати сіль, цукор і все перемішати між собою.

Далі додаємо яйце та теплий кефір (20-25 градусів) і починаємо вимішувати тісто.

2. Вимішавши тісто хвилин 5-7 додаємо рослинне масло і починаємо втручати його в тісто.

При замішуванні такого тіста, може здатися що воно рідкувате, на цьому моменті головне не забити його борошном, чим довше ми вимішуватимемо тісто, тим еластичніше і податливіше воно ставатиме.

3. Втрутивши масло в тісто, поступово починаємо, в кілька прийомів, додавати соду, додали трохи, добре вимішали і так 2-3 рази.

4. Завершальним етапом, нам необхідно відбити тісто про робочу поверхню, завдяки цьому тісто насичується киснем, стає м’яким та еластичним.

Після всіх цих маніпуляцій тісто стає слухняним і майже не липне до рук.

5. Тепер нам лишилося дати тесту відпочити від наших рук.

Для цього тесту надаємо форму кулі, кладемо в чашу, накриваємо рушником і забираємо в тепле місце на годину.

Але майте на увазі, що тісто не дріжджове, воно не підніматиметься і збільшуватиметься в об’ємі.

Тісто готове!

Відеоурок

Back to top button