Цікаве

Симптоми проблем із печінкою видно на шкірі: перевірте три ознаки

Симптоми проблем із печінкою видно на шкірі: перевірте три ознаки

Виявити захворювання печінки можна на ранній стадії, якщо звернути увагу на зміни шкірного покриву.

Часто проблеми з печінкою видно, що називається, в наявності. Лікарі стверджують, що одним з основних ворогів цього органу є жир. Що більше жирових відкладень у ньому, то гірше він працюватиме.

Підступність жирової хвороби печінки полягає в її непомітному протіканні. Хворий просто не відчуває симптомів і навіть не підозрює про небезпеку, що нависла над ним, тому до лікаря потрапляє занадто пізно.

У запущених випадках вона здатна призвести до утворення рубців на тканинах органу, а в особливо тяжких — до цирозу. У такому разі відновити печінку до «заводського» стану вже не вийде, можна тільки зупинити перебіг хвороби.

Ознаки захворювання печінки на шкірі помітити дуже просто, адже вони не виникають у звичайних ситуаціях. Це можуть бути:

  • Свербіж без причини;
  • Жовтуватий відтінок шкірного покриву;
  • Невеликі синці за відсутності ударів.

На думку лікарів, вони проявляються вже в серйозних ситуаціях, тому якщо ви помітили симптоми хвороби печінки, слід негайно звернутися до фахівця.

Особливу увагу потрібно приділити шкірному висипу, який багато хто халатно ігнорує. Серед основних сигналів про проблему, що насувається, також відчуття тяжкості у верхній частині живота, відсутність апетиту, болі в шлунку, різке зниження ваги.

Back to top button