Цікаве

Свинина запечена у духовці

Свинина запечена у духовці

Содержание

Продукти для блюда

  • свиняча шия – 750 гр.
  • свіжомелений перець (суміш п’яти перців) – 1 ч.л.
  • італійські трави – 2 ст.л.
  • червоне сухе столове вино – 150 мл.
  • сіль — 1,5 ч.л.
  • соус:
  • сметана — 2 ст.л.
  • гірчиця дижонська – 1 ст.л.

Як готувати?

Беремо свинячу шию і відправляємо її в пакет для запікання.

Додаємо суміш італійських трав, додаємо свіжомелений перець (я використовую суміш п’яти перців, додаємо сіль та сухе червоне столове вино).

Зав’язуємо пакет і акуратно перемішуємо перевертаючи в різні боки пакет.

Викладаємо пакет у каструлю та заливаємо водою.

Ставимо каструлю на плиту, притискаємо кришкою загорнутий край пакета.

Чекаємо, коли вода дуже добре закипить.

Вимикаємо вогонь і чекаємо до повного остигання.

Пакет з м’ясом не виймаємо та не відкриваємо.

У цей час робимо соус, змішуємо сметану, гірчицю та свіжий часник.

Беремо шматок фольги, на який кладемо шматок пергаментного паперу, на який викладаємо шматок м’яса, що остигнув.

М’ясо з усіх боків змащуємо соусом.

Загортаємо в пергаментний папір і після цього щільно загортаємо у фольгу.

Викладаємо в розігріту духовку, на ґрати.

Температура у духовці 190 градусів.

Випікати приблизно 1 годину.

Нарізаємо м’ясо на порційні шматки та подаємо до столу.

Можна подавати у гарячому вигляді з улюбленим гарніром, а можна використовувати у холодному вигляді на бутерброди.

Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button