Свинина запечена у духовці
Содержание
Продукти для блюда
- свиняча шия – 750 гр.
- свіжомелений перець (суміш п’яти перців) – 1 ч.л.
- італійські трави – 2 ст.л.
- червоне сухе столове вино – 150 мл.
- сіль — 1,5 ч.л.
- соус:
- сметана — 2 ст.л.
- гірчиця дижонська – 1 ст.л.
Як готувати?
Беремо свинячу шию і відправляємо її в пакет для запікання.
Додаємо суміш італійських трав, додаємо свіжомелений перець (я використовую суміш п’яти перців, додаємо сіль та сухе червоне столове вино).
Зав’язуємо пакет і акуратно перемішуємо перевертаючи в різні боки пакет.
Викладаємо пакет у каструлю та заливаємо водою.
Ставимо каструлю на плиту, притискаємо кришкою загорнутий край пакета.
Чекаємо, коли вода дуже добре закипить.
Вимикаємо вогонь і чекаємо до повного остигання.
Пакет з м’ясом не виймаємо та не відкриваємо.
У цей час робимо соус, змішуємо сметану, гірчицю та свіжий часник.
Беремо шматок фольги, на який кладемо шматок пергаментного паперу, на який викладаємо шматок м’яса, що остигнув.
М’ясо з усіх боків змащуємо соусом.
Загортаємо в пергаментний папір і після цього щільно загортаємо у фольгу.
Викладаємо в розігріту духовку, на ґрати.
Температура у духовці 190 градусів.
Випікати приблизно 1 годину.
Нарізаємо м’ясо на порційні шматки та подаємо до столу.
Можна подавати у гарячому вигляді з улюбленим гарніром, а можна використовувати у холодному вигляді на бутерброди.
Приємного вам апетиту!
Відеоурок