Події

​​Забезпечив переміщення через залізничний вокзал бронепотягів з військовослуж…

​​Забезпечив переміщення через залізничний вокзал бронепотягів з військовослужбовцями рф – затримано жителя Херсону

???? За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора мешканцю м. Херсон повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

???? За даними слідства, з червня по листопад 2022 року підозрюваний надавав допомогу окупаційній адміністрації держави-агресора. Він обійняв посаду так званого «начальника вокзалу станції «Херсон» «Державного унітарного підприємства «Херсонська залізниця».

???? Перебуваючи на цій посаді, він пропагував ідеї «русского мира» серед співробітників залізничного транспорту на території Херсонщини з метою підтримки ними рішень і дій окупаційної адміністрації рф.

???? Підозрюваний схиляв працівників вокзалу станції «Херсон» влаштовуватися на роботу в так зване «Державне унітарне підприємство «Херсонська залізниця», закликав до співпраці з ворогом, застосовуючи психологічний тиск.

???? Також він організовував безперешкодне функціонування залізничного вокзалу станції «Херсон», у тому числі залізничних сполучень між містом Херсон та іншими тимчасово окупованими містами України.

???? Підозрюваний забезпечив безперешкодне переміщення через залізничний вокзал бронепотягів та інших вагонів ВАТ «Російська залізниця», в яких перебували військовослужбовці збройних сил рф.

???? Правоохоронці затримали його. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.

???? Досудове розслідування – СБУ.

Більше

Back to top button