Цікаве

Світовий автомобіль року 2022 – названо фіналістів конкурсу – 1News

Автомобіль Toyota Yaris
Фото з відкритих джерел

Переможці будуть названі на автосалоні в Нью-Йорку 13 квітня

Організатори конкурсу World Car of the Year оголосили десятку кращих автомобілів, які боротимуться за абсолютний титул цього року. Про це йдеться на сайті премії.

Серед кандидатів чотири електромобілі, причому батарейні машини цього року виділили в окрему категорію. Але боротись за титул Світовий автомобіль року доведеться з сильними суперниками з “бензинової епохи”.

Десятку головних претендентів формують: Audi Q4 e-tron, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Cupra Formentor, Genesis G70, Hyundai Tucson, Lexus NX, Honda Civic та і Toyota GR86 / Subaru BRZ.

Для кожної з категорій також були оголошені претенденти на звання кращого автомобіля року. Так, у новій групі “електромобілі” мають шанс перемогти Audi e-tron GT, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 і Mercedes EQS.

Категорія “розкішних автомобілів” представлена Audi Q5 Sportback, BMW iX, Genesis GV70, Mercedes EQS і Volvo C40 Recharge. Аналогічно, Audi e-tron GT, BMW M3 / M4, Porsche 911 GT3, Toyota GR86 / Subaru BRZ і Volkswagen Golf GTI / R боротимуться за звання кращого спортивного автомобіля року.

Титул World Urban Car 2022 або “міський автомобіль року” виборюватимуть Dacia Sandero, Opel Mokka, Renault Kiger, Toyota Yaris Cross і Volkswagen Taigun.

Усі вищезгадані моделі також мають право здобути титул “Світовий автомобільний дизайн року 2022”. Однак група з “шістьох шанованих світових експертів з дизайну” також створила шорт-лист, який включає Audi e-tron GT, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 та Mercedes EQS.

Як відомо, три найкращі фіналісти будуть оголошені 15 березня, а переможці будуть названі на автосалоні в Нью-Йорку 13 квітня.

1News за темою: Porsche представив три моделі нового автомобіля

Нагадаємо, раніше група компаній розпочала випробування автономного транспортного засобу в центрі Токіо у рамках столичного плану представити самокеровані автомобілі.

Влада Японії планує представити такі автомобілі у фінансовому році, який розпочнеться у квітні 2023 року.


Джерело

Back to top button