Україна

Поліція провела обшуки у рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги


Поліція провела обшуки у рамках справи про закупівлю машин швидкої допомоги

Замовник одразу здійснив на рахунки підрядника 100% передоплату, проте всі автомобілі так і не отримав.

Співробітники Нацполіції за процесуального керівництва прокурорів провели низку обшуків у рамках розслідування кримінального провадження про закупівлю автомобілів швидкої допомоги. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора на своєму Telegram-каналі у п’ятницю, 17 березня.

“При процесуальному керівництві Офісу генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та заволодіння коштами (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України)”, – зазначається у повідомленні.

Протягом 2021 року між державним підприємством та переможцем публічних закупівель було укладено договори на загальну суму 1,3 млрд грн. Підрядник мав поставити 815 автомобілів швидкої допомоги у чітко визначені терміни – 15 та 28 грудня 2021 року.

Замовник одразу здійснив на рахунки підрядника 100% передоплату. Крім того, у договорах зазначалася відповідальність у разі порушення термінів постачання – накладення штрафних санкцій та пені.

“Уклавши неодноразово відповідні додаткові угоди, замовник офіційно пролонгував постачання. Таким чином, постачальнику вдавалося уникнути будь-яких санкцій, а замовнику їх не застосовувати. Станом на січень 2023 року виконано постачання в повному обсязі лише за чотирма угодами – це 97 211,7 млн грн, за сімома – пролонговано до квітня 2023 року, ще сім договорів розірвано”, – сказано в повідомленні.

У рамках кримінального провадження для отримання матеріалів та речей, які можуть мати значення для слідства, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання керівника та власника товариства-постачальника та в офісних приміщеннях, у тому числі замовника.

Слідчі та процесуальні дії здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Києві разом із оперативними співробітниками Нацполіції.

Нагадаємо, Шмигаль раніше повідомляв, що в Україні розроблять оновлену систему закупівель для армії, яка збалансує дотримання таємності та публічний контроль.

Кабмін затвердив зміни у держзакупівлях


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button