Цікаве

Світлина у космосі – Hubble показав галактичну пару у сузір’ї Пегас – 1News

Телескоп Hubble
NASA

Arp 298 складається з галактик NGC 7469 та IC 528

Телескоп Hubble зробив знімок приголомшливої пари взаємодіючих галактик Arp 298, яка розташована в сузір’ї Пегас. Про це повідомляє обсерваторія.

Як зазначається, Arp 298, який складається з галактик NGC 7469 та IC 528, розташована у сузір’ї Пегас за близько 200 мільйонів світлових років від Землі.

Відомо, що більшою з двох галактик є NGC 7469 – спіральна галактика з перемичкою, що перетинає галактику посередині, а її мініатюрним супутником є IC 5283. NGC 7469 також містить активну надмасивну чорну діру та яскраве кільце зоряних скупчень.

Arp 298 входить в так званий Атлас пекулярних галактик, який був створений американським астрономом Хелтоном Арпом.

Пекулярна галактика (від англ. peculiar — незвичайна) — галактика з особливостями, що не дає підстав віднести її до виділених морфологічних класів.


NASA

1News за темою: Hubble показав дивну карликову галактику у сузір’ї Живописець

Нагадаємо, раніше космічний телескоп Hubble, який належить Національному управлінню з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), сфотографував злиття трьох галактик. Зазначається, що галактики IC 2431, злиття яких зафіксував Hubble, розташовані на відстані 681 млн світлових років від нашої планети в сузір’ї Рака.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button