Цікаве

Curiosity – марсохід показав хмари Червоної планети – 1News


Фото з відкритих джерел

Хмари на Марсі рухаються на висоті близько 80 кілометрів

Попередник нового марсоходу Perseverance, Curiosity, який досліджує Червону планету вже 10 років, зробив серію знімків марсіанських хмар. Про це йдеться на офіційному сайті NASA.

Як зазначається, апарат NASA зробив знімки поряд із горою Шарп ще 12 грудня. Для Curiosity це було непростим завданням — хмари на Марсі погано видно, а камери марсохода не призначені для спостереження за небом. Curiosity довелося задіяти камери по максимуму.

У NASA розповіли, що хмари на Марсі рухаються на висоті близько 80 кілометрів. Вчені вважають, що вони складаються із діоксиду вуглецю, але нижні шари можуть складатися з частинок водяного льоду.

1News за темою: Марсохід NASA Curiosity виявив на Червоній планеті нові органічні зразки

Нагадаємо, раніше марсохід NASA Perseverance успішно взяв шосту пробу ґрунту Червоної планети. Щоправда, вдалося йому це зробити лише з другої спроби, попередні зразки ровер був змушений висипати назад на поверхню Марса.

Як зазначається, зібрані зразки можуть бути найдавнішими з усіх зібраних Perseverance. Вони допоможуть дослідникам дізнатися більше про минуле Червоної планети.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button