Цікаве

Суспільне зробило заяву після відмови EBU провести Євробачення в Україні

Суспільне зробило заяву після відмови EBU провести Євробачення в Україні

Фото: corp.suspilne.media

Суспільне зробило заяву після відмови EBU провести Євробачення в Україні

Організатори конкурсу в Україні розчаровані таким рішенням і обурені, що виконану роботу зведено на нінащо.

 

Європейська мовна спілка в п’ятницю, 17 червня, відмовила Україні в проведенні міжнародного пісенного конкурсу Євробачення–2023. У Суспільному відреагували на цю заяву.

 

Відзначається, що рішення було ухвалено після проведення EBU аналізу ситуації з безпекою в країні в червні.

 

“17 червня Європейська мовна спілка відмовила Україні в проведенні Євробачення–2023 після аналізу ситуації з безпекою станом на червень 2022 року”, – сказано в заяві.

 

Зокрема, 14 червня відбулася офіційна стартова зустріч організаторів від України з наглядовою радою, партнерами Міжнародного пісенного конкурсу й основною командою EBU.

 

“На ній представники конкурсу і ЄМС розглянули презентацію гарантій та заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, підготовлених командою Суспільного спільно з урядом України”, – йдеться в заяві.

 

Усі заходи, пов’язані з безпекою та охороною, мали бути підготовленими і реалізованими в тісній співпраці з національними органами державної влади. Суспільне вже провело консультації з Міністерством культури та інформаційної політики України, МВС (Нацполіцією, ДСНС, Нацгвардією) та Міноборони.

 

“Робоча група Суспільного разом з органами державної та місцевої влади запропонувала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України: у Львові, на Закарпатті (на кордоні з Угорщиною та Словаччиною) та в Києві”, – зазначено в заяві.

 

Крім того, організатори конкурсу в Україні розчаровані таким рішенням.

 

“Ми розчаровані цим рішенням EBU. Протягом цього місяця велика кількість людей в Україні кинула всі свої сили на виконання умов проведення Євробачення в нашій країні. Безпека, звісно, ​​для нас на першому місці. Команда UA: НБК, органи державної та місцевої влади проробили ретельну роботу і запропонували різні варіанти. Дуже шкода бачити таку неапеляційну заяву, тому просимо наших партнерів провести подальші переговори”, – наголосив голова правління Суспільного Микола Чернотицький.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button