Суп із овочів, з плавленим сиром
Продукти для блюда
- бульйон (або вода) – 700-800 мл.
- картопля – 500-600 гр.
- помідори – 300 гр.
- морква – 250-300 гр.
- цибуля — 200-250 гр.
- плавлений сир – 200 гр.
- зелень — 70-100 гр.
- Зелена цибуля
- сіль
Як готувати?
500-600 г картоплі очищаємо і нарізаємо крупно, на кілька частин.
Картоплю складаємо в 3-літрову каструлю.
250-300 г моркви теж очищаємо і теж нарізаємо не дрібно.
І теж у каструлю.
Все те ж саме робимо з цибулею.
Його нам знадобиться 200-250 грамів.
Заливаємо бульйоном нарізані овочі так, щоб вони були злегка покриті.
Бульйон можна заливати просто холодний.
Нам його знадобиться приблизно 700-800 мілілітрів.
Якщо раптом забракло, завжди можна додати води.
Закриваємо каструлю кришкою і ставимо її на найсильніший вогонь.
Доводимо до кипіння. Якщо від картоплі утворилася піна, знімаємо її.
Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити овочі під кришкою при невеликому кипінні 15-20 хвилин.
Посолити суп можна будь-якої миті: коли все ще холодне, коли все закипіло або коли все вже зварилося.
Поки овочі варяться, нарізаємо 300 г помідорів так само, як ми нарізали все інше — на великі шматки.
А також нарізаємо пучок зелені.
Лише листя. На цей раз нарізаємо дрібно.
Я роблю так: кріп з петрушкою нарізаю і додаю на всю каструлю.
А зелену цибулю нарізаю окремо і додаю кожному у тарілку.
Через 15 хвилин варіння додаємо в каструлю нарізані помідори.
Збільшуємо вогонь, тому що помідор одразу погасив кипіння в каструлі.
Знову доводимо все до кипіння.
Знову зменшуємо вогонь і продовжуємо варити разом під кришкою ще хвилин 10.
Через 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімального та за допомогою занурювального блендера перемелюємо суп у пюре.
Тепер додаємо в каструлю 200 г вершкового плавленого сиру.
Я віддаю перевагу сиру з ванни, а не в брикеті.
Щоб добре розійшовся, пропоную знову скористатися занурювальним блендером.
Тепер пробуємо суп на сіль. Якщо треба, досолюємо. Додаємо зелень та готово.
Розливаємо по тарілках і посипаємо зеленою цибулею.
Відеоурок