Цікаве

Суп із овочів, з плавленим сиром

Продукти для блюда

  • бульйон (або вода) – 700-800 мл.
  • картопля – 500-600 гр.
  • помідори – 300 гр.
  • морква – 250-300 гр.
  • цибуля — 200-250 гр.
  • плавлений сир – 200 гр.
  • зелень — 70-100 гр.
  • Зелена цибуля
  • сіль

Як готувати?

500-600 г картоплі очищаємо і нарізаємо крупно, на кілька частин.

Картоплю складаємо в 3-літрову каструлю.

250-300 г моркви теж очищаємо і теж нарізаємо не дрібно.

І теж у каструлю.

Все те ж саме робимо з цибулею.

Його нам знадобиться 200-250 грамів.

Заливаємо бульйоном нарізані овочі так, щоб вони були злегка покриті.

Бульйон можна заливати просто холодний.

Нам його знадобиться приблизно 700-800 мілілітрів.

Якщо раптом забракло, завжди можна додати води.

Закриваємо каструлю кришкою і ставимо її на найсильніший вогонь.

Доводимо до кипіння. Якщо від картоплі утворилася піна, знімаємо її.

Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити овочі під кришкою при невеликому кипінні 15-20 хвилин.

Посолити суп можна будь-якої миті: коли все ще холодне, коли все закипіло або коли все вже зварилося.

Поки овочі варяться, нарізаємо 300 г помідорів так само, як ми нарізали все інше — на великі шматки.

А також нарізаємо пучок зелені.

Лише листя. На цей раз нарізаємо дрібно.

Я роблю так: кріп з петрушкою нарізаю і додаю на всю каструлю.

А зелену цибулю нарізаю окремо і додаю кожному у тарілку.

Через 15 хвилин варіння додаємо в каструлю нарізані помідори.

Збільшуємо вогонь, тому що помідор одразу погасив кипіння в каструлі.

Знову доводимо все до кипіння.

Знову зменшуємо вогонь і продовжуємо варити разом під кришкою ще хвилин 10.

Через 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімального та за допомогою занурювального блендера перемелюємо суп у пюре.

Тепер додаємо в каструлю 200 г вершкового плавленого сиру.

Я віддаю перевагу сиру з ванни, а не в брикеті.

Щоб добре розійшовся, пропоную знову скористатися занурювальним блендером.

Тепер пробуємо суп на сіль. Якщо треба, досолюємо. Додаємо зелень та готово.

Розливаємо по тарілках і посипаємо зеленою цибулею.

Відеоурок

Back to top button