Цікаве

Сучасні люди схрещувалися з неандертальцями – вчені

Команда дослідників знайшла докази схрещування між неандертальцями і сучасними людьми на острові Джерсі між Англією і Францією, пише 1NEWS з посиланням на cikavosti.com.

Група описує своє дослідження зубів, знайдених в Ла-Котт-де-Сен-Брелад, печері на південно-західній стороні острова. Острів Джерсі розташований у північно-західного узбережжя Франції.

Попередні дослідження показали, що неандертальці жили в печері ще 250 000 років тому. Також відомо, що неандертальці вперше з’явилися в деяких частинах Європи та Сибіру приблизно 400 тис. років тому. Вважається, що сучасні люди вирушили до Європи 40 тис. років тому, а 5 тис. років тому неандертальці зникли.

У новій роботі вчені зосередилися на вивченні двох зубів, знайдених на невеликому гранітному виступі в печері в 1910 або 1911 роках. Коли зразки знайшлися, передбачалося, що зуби, як і багато інших знахідок в печері, належали неандертальцям. Використовуючи комп’ютерну томографію, дослідники виявили у зразків особливості зубів сучасної людини. Зразки датовані 48 тис. років тому.

Вчені припускають, що схрещування між сучасними людьми й неандертальцями було більш поширеним явищем, ніж передбачалося раніше. Дослідження не тільки доводить схрещування сучасних людей з неандертальцями, результати натякають на можливість того, що вони взагалі не вимерли, а стали частиною генома людини

 

 

Back to top button