Цікаве

Створено карту Галактики з 3,32 млрд зірок та інших об’єктів

Створено карту Галактики з 3,32 млрд зірок та інших об єктів

Фото: iopscience.iop.org
Карта Галактики

Передбачається, що вона допоможе більше дізнатися про розподіл зірок, газу та пилу по диску Чумацького Шляху.

 
Астрономи створили карту Галактики з 3,32 млрд зірок та інших об’єктів. Про це повідомляє прес-служба американської Національної лабораторії оптичної та інфрачервоної астрономії.
 
Зазначається, що міжнародна група вчених використала знімки з 570-мегапіксельної астрономічної камери DECam.
 
“Об’єднання наших знімків із фотографіями з автоматизованого телескопа Pan-STARRS дозволило нам отримати повний 360-градусний огляд всього диска Чумацького шляху, у тому числі великої кількості вкрай тьмяних зірок. Отриманий нами каталог дозволяє картографувати та вивчати тривимірну структуру Галактики, а також розподіл скупчень пилу і зірок у ній із неймовірно високою точністю”, – заявив науковий співробітник Гарвардського університету в США Ендрю Сайджарі.
 
Відомо, що астрономічна камера DECam була створена у 2013 році у рамках проекту Dark Energy Survey для пошуку слідів існування темної енергії. Її надвисока чутливість допомогла у 2016 році виявити за допомогою знімків із DECam одну з найдальших карликових планет Сонячної системи, 2014 UZ224, рік на якій триває близько 1139 років.
 
Тепер астрономи проаналізували отримані знімки та виділили на них близько 3,3 млрд зірок та інших об’єктів, чиє існування було згодом підтверджено за допомогою знімків та наукових даних, отриманих автоматизованим телескопом Pan-STARRS та орбітальною обсерваторією GAIA.
 
Нагадаємо, раніше космічний телескоп Хаббл зробив знімок розсіяного зоряного скупчення NGC 1858 у галактиці-супутнику Чумацького Шляху, яке міститься на відстані близько 160 тисяч світлових років від Землі та містить кілька масивних зірок, що яскраво сяють у центрі зображення.
 
Хаббл виявив зірку у формі пончика
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button