Цікаве

Студія “95 квартал”перейшла на українську мову

Інші мови під час концертів використовуватимуть як виняток для пісень і фонограм, а також у випадках, коли це виправдано творчою ідеєю

На концертах студії “95 квартал” значно побільшає української мови.

Про це заявили у пресслужбі “95 кварталу”, – інформує 1NEWS.

“16 липня набули чинності нові норми закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. Від 16 липня, супровід (конферанс) усіх концентів “Вечірнього кварталу” здійснюється державною мовою”, – заявила пресслужба.

Інші мови під час концертів використовуватимуть як виняток для пісень і фонограм, а також у випадках, коли це виправдано творчою ідеєю, що дозволяється згідно з частиною другою статті 23 мовного закон.

Зазначимо, що 16 липня 2021 року набула чинності норма закону про проведення концертів, шоу-програм, культурних і розважальних заходів українською мовою. Виступи осіб, які не володіють державною мовою, мають супроводжуватися синхронним або послідовним перекладом.

Оголошення, афіши, постери, буклети, інші інформаційні матеріали про культурно-мистецькі та видовищні заходи і вхідні квитки на них мають виготовлятися українською мовою. Використання інших мов допускається, якщо текст іншою мовою буде не більшим за обсягом і шрифтом, ніж текст українською.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button