Цікаве

Стоматолог розповів, які продукти допомагають вибілити зуби.

Стоматолог розповів, які продукти допомагають вибілити зуби.

Ефективно та безпечно відбілювати зуби допомагають деякі продукти харчування. Про це розповів лікар-стоматолог.

На перше місце серед таких продуктів фахівець відніс яблука. Яблучна кислота, що міститься в них, сприяє зняттю зубного нальоту і відбілюванню. Також яблучна кислота міститься в абрикосах, персиках, вишні, чорниці, ожині, винограді, сливах та грушах – ці плоди сприяють освітленню емалі зубів.

Лікар нагадав і про хороші властивості, що відбілюють полуниці. Однак надлишок фруктової кислоти, що входить до її складу, при безпосередньому контакті з зубами може пошкодити емаль.

Корисні для здоров’я зубів та молочні продукти, зокрема сир і сири твердих сортів, зазначив стоматолог. Вони не мають відбілюючих властивостей, але сприяють зміцненню емалі і зняття зубного нальоту. Крім того, сир здатний нейтралізувати шкідливе середовище в ротовій порожнині, оскільки викликає рясно слиновиділення, завдяки чому з поверхні зубів змиваються залишки їжі.

Медик також нагадав, що з бактеріями в ротовій порожнині відмінно борються морква і селера. Вживання апельсинів сприяє зміцненню ясен завдяки високому вмісту вітаміну С, горіхи захищають емаль, а гіркий шоколад з високим вмістом какао містить поліфеноли, які перешкоджають прилипанню бактерій до поверхні зубів.

Back to top button