Цікаве

Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

Фото: pixabay.com
Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

На процес і тривалість розкладання впливають як температура навколишнього середовища, так і ґрунт, у який поховано тіло, а також матеріал для труни.

 
Тіло людини починає розкладатися відразу після смерті. Це тому, що відмирають клітини і розмножуються бактерії. Про те, скільки часу потрібно для того, щоб людське тіло повністю розклалося, пише Live Science.
 
“Насичена киснем кров перестає текти, і це призводить до поступового відмирання клітин організму. У цей же час у черевній порожнині мерця починається бурхливе розмноження бактерій, через це виділяються гази, відбувається здуття черевної порожнини, і з’являється неприємний запах. Якщо тіло переобуває у дуже теплому приміщенні, то процес розкладання пришвидшується, тому мертві тіла поміщають у спеціальні холодильники у морзі. Там вони зберігаються до моменту похорону”, – зазначили вчені.
 
Зазначається, що на процес і тривалість розкладання впливають як температура навколишнього середовища, так і ґрунт, у який поховано тіло, а також матеріал для труни.
 
“Якщо тіло було поховано у звичайній труні, то перетворення трупа на скелет починається протягом року після похорону. Для того, щоб тіло повністю розклалося, тобто зникли всі м’які тканини, має пройти приблизно 10 років”, – кажуть вчені.
 
Також якщо ґрунт має високу кислотність, то труна затрухлявіє швидше, а значить мікроби й комахи зроблять процес розкладання швидшим.
 
Крім того, на швидкість розкладання, яке може сповільнитися, впливають хіміотерапія та антибіотики, які приймала померла людина перед смертю.
 
Нагадаємо, раніше у Медичному університеті Південної Кароліни знайшли ефективні природні ліки від раку шийки матки.
 
Створено пристрій, який миттєво виявляє рак шийки матки
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button