Цікаве

Список Шиндлера – книга з книг, краща серед кращих

Для поціновувачів творів, що отримали світове визнання та популярність, стали основою для створення відеофільмів Книгарня “Є” пропонує широкий вибір книг, які захоплюють сюжетом, проймаючи читача до глибини душі. Інтернет-магазин книг Книгарня “Є” представляє увазі українського читача найцікавіші твори вітчизняної та іноземної літератури. І такою, зокрема, є Список Шиндлера книга.

Роман, що описує справжні трагічні події, відкриває уяві страшну картину – окупована Польща переживає часи Другої світової війни.

По сюжету

Головним героєм книги виступає німецький промисловець, начальник концентраційного табору Оскар Шиндлер. Вже з огляду на національність у читача може скластися неприємне враження відносно персони і розуміння того, на чиїй стороні чоловік, адже він полюбляє гроші, алкоголь, готовий користуватись переворотом в історії, аби добре нажитись на подіях, що відбуваються довкола. Втім, першочергова думка буває хибною, що і доводять вчинки Оскара. Німець виступає аж ніяк не в ролі палача, він – рятівник людських душ.

Сюжет розвиває тему Голокосту з досить своєрідного кута зору. Так, арієць, який мав би на рівні з кровними братами підтримувати ідеологію властителя, вирішувати долю людей, які начебто не гідні жити на землі, мають стати жертвами машини масового знищення, йде проти системи. Діє він розумно, витримано, без поспіху, одночасно розуміє, що навіть незначна помилка може вартувати життя не тільки тим, кого він рятує від неминучої погибелі, але і йому самому.

Про відчайдушність та героїм

Чоловік обрав собі шлях складний – допомагати нужденним. Тим самим він демонстрував людяність і велике серце. Досить важко читати роман, сповнений емоційними переживаннями, навіть з огляду на те, що тема вивчена і до болю знайома, вже написано багато книг, знято багато фільмів. Ця історія по-своєму інакша.

Читач, що готується зануритись у вир садизму, безсердечності, відчаю, смерті, страху буде вражений глибиною та емоційністю сюжету, що дійсно передає почуття безправних людей. Втім дивує не жорстокість, а відчайдушність однієїлюдини. Коли сотні тисяч поневолених живуть з почуттям хронічного стресу та загрози, один – демонструє віру в перемогу добра. Представлена увазі книга, де автор не виявив особливого художнього майстерності, передає історію тисяч осіб, водночас тієї самої однієї особистості, якій завдячують своїм життям врятовані.

book-ye.com.ua пропонує придбати книгу, яка посяде місце улюбленої в сімейній бібліотеці.

Back to top button