Цікаве

SpaceX виведе на орбіту новий космічний телескоп

SpaceX виведе на орбіту новий космічний телескоп

Фото: NASA
SpaceX виведе на орбіту новий космічний телескоп

Астрономи будуть використовувати місію для збору даних про більш ніж 300 мільйонів галактик, а також понад 100 мільйонів зірок у галактиці Чумацький Шлях.

Компанія американського мільярдера Ілона Маска SpaceX виграла контракт із NASA для запуску нового космічного телескопа. Про це повідомляється на сайті NASA.

Зазначається, що астрофізична місія дослідження неба в ближньому інфрачервоному світлі SPHEREx, запланована на два роки, буде потужним інструментом для відповіді на космічні питання, пов’язані з народженням Всесвіту і подальшим розвитком галактик.

Крім того, телескоп шукатиме воду та органічні молекули – необхідні для життя, в регіонах, де з газу та пилу народжуються зірки, а також диски навколо зірок, де можуть формуватися нові планети.

Місія має стартувати у червні 2024 року на ракеті Falcon 9 з космічного стартового комплексу-4E на базі ВПС Ванденберг у Каліфорнії.

Загальна вартість запуску телескопа становить близько 98,8 млн доларів США, що включає послуги із запуску та інші витрати, пов’язані з місією.

Раніше повідомлялося, що програма NASA Artemis I після повернення на Місяць розпочнеться 29 серпня.

NASA в деталях показало космічну туманність Котяче око


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button