Цікаве

Соковиті стейки зі свинячої шиї

Продукти для блюда

  • свиняча шия – 1,2 кг.
  • цибуля ріпчаста — 130 гр.
  • селера — 75 гр.
  • морква – 90 гр.
  • перець болгарський червоний – 200 гр.
  • часник — 4 зубчики
  • розмарин — 2 гілочки
  • сіль
  • перець
  • кріп для подачі

Як готувати?

Свинячу шию нарізаємо на стейки завтовшки 3-4 см.

Солимо і перчимо з усіх боків.

Розігріваємо сковороду з олією, в олію додаємо часник розрізаний навпіл, а також гілочки свіжого розмарину.

Обсмажуємо 20-30 секунд і викладаємо на сковороду стейки.

Обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, до утворення красивої золотистої скоринки.

Витягаємо стейки зі сковороди.

Забираємо залишки розмарину та часнику.

У сковороду відправляємо нарізану крупним кубиком цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини, до м’якого стану.

Додаємо селеру та моркву, нарізані півкуточками.

Через хвилин додаємо болгарський перець нарізаний на невеликі шматочки.

Обсмажуємо 2-3 хвилини.

Додаємо воду та сіль.

Коли вода закипить, повертаємо м’ясо.

Гасимо на середньому вогні, під закритою кришкою, приблизно 15-20 хвилин.

М’ясо періодично перевертаємо.

Знов прибираємо м’ясо зі сковороди.

Інгредієнти, що залишилися в сковороді, пробиваємо занурювальним блендером, щоб вийшла однорідна соусна маса.

Повертаємо до соусу м’ясо і гасимо ще приблизно 15 хвилин.

Подаємо до столу з будь-яким гарніром.

Посипаємо дрібно нарізаним кропом.

Приємного вам апетиту!

Відеоурок

Back to top button