Соковиті стейки зі свинячої шиї
Продукти для блюда
- свиняча шия – 1,2 кг.
- цибуля ріпчаста — 130 гр.
- селера — 75 гр.
- морква – 90 гр.
- перець болгарський червоний – 200 гр.
- часник — 4 зубчики
- розмарин — 2 гілочки
- сіль
- перець
- кріп для подачі
Як готувати?
Свинячу шию нарізаємо на стейки завтовшки 3-4 см.
Солимо і перчимо з усіх боків.
Розігріваємо сковороду з олією, в олію додаємо часник розрізаний навпіл, а також гілочки свіжого розмарину.
Обсмажуємо 20-30 секунд і викладаємо на сковороду стейки.
Обсмажуємо з двох сторін по 5 хвилин, до утворення красивої золотистої скоринки.
Витягаємо стейки зі сковороди.
Забираємо залишки розмарину та часнику.
У сковороду відправляємо нарізану крупним кубиком цибулю, обсмажуємо 2-3 хвилини, до м’якого стану.
Додаємо селеру та моркву, нарізані півкуточками.
Через хвилин додаємо болгарський перець нарізаний на невеликі шматочки.
Обсмажуємо 2-3 хвилини.
Додаємо воду та сіль.
Коли вода закипить, повертаємо м’ясо.
Гасимо на середньому вогні, під закритою кришкою, приблизно 15-20 хвилин.
М’ясо періодично перевертаємо.
Знов прибираємо м’ясо зі сковороди.
Інгредієнти, що залишилися в сковороді, пробиваємо занурювальним блендером, щоб вийшла однорідна соусна маса.
Повертаємо до соусу м’ясо і гасимо ще приблизно 15 хвилин.
Подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Посипаємо дрібно нарізаним кропом.
Приємного вам апетиту!
Відеоурок