Події

Розвіднику Павлу Романенку просять присвоїти звання Героя України (посмерт…

???? Розвіднику Павлу Романенку просять присвоїти звання Героя України (посмертно)
 
✔️ Дружина розвідника Павла Романенка Юлія зареєструвала на сайті Президента України петицію з проханням присвоїти загиблому на війні з російськими окупантами чоловікові звання Героя України (посмертно).
 
▫️ Павло Романенко ― учасник Революції Гідності. Став на захист української нації з початком бойових дій у 2014-му році.
 
▫️ Воював у різних гарячих точках фронту: Дебальцеве, Словʼянськ, Авдіївка, Краматорськ, Зайцеве, Щастя, Майорськ, Сєвєродонецьк, Широкине, Красногорівка, Троїцьке, Павлопіль, Мар’янка, Торецьк, Чорнухине, Фащівка.

▫️ З початком повномасштабного вторгнення росії 29-річний молодший сержант Павло Романенко стримував натиск ворога на Донеччині, а згодом ― на Харківщині у складі розвідувальної роти 95 окремої десантно-штурмової бригади.

▫️ На одному з виходів рота потрапила в засідку і, відходячи, опинилась на мінному полі. Павло Романенко проявив сміливість та ініціативу, взяв командування на себе та без втрат вивів усіх побратимів із зони критичної небезпеки.
 
▫️ Загинув у бою з російськими окупантами поблизу села Довгеньке Ізюмського району Харківської області в травні 2022 року. У Павла залишилась дружина й маленька донька.
 
❗️ Для розгляду петиції про присвоєння розвідникові Павлу Романенку звання Героя України (посмертно) необхідно зібрати 25 000 голосів, з яких наразі зібрано майже половину. Голосування триватиме ще 8 днів.
 
???? Просимо громадян України підтримати ініціативу та поширити цей заклик.

???? Проголосувати можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/193222?fbclid=PAAaY875YhqjE5fzOptmR2ZthMhQp16Qwx1UyRBskdfuV-yYNd-LIj7TQWYrY_aem_ATYuqO4GqyeVctLV538DFPoy4tqm8DTAn39tHNhZORP9XrbYFfObCq1tsKr-0cxqpGs

Back to top button