Цікаве

Сніданки весни: що цікавого приготувати

Для того, щоб день задався, необхідно “заправити” себе корисною їжею вранці. Тим паче навесні зелень та інші овочі стають трохи доступніше. Звісно, можна приготувати корисні і смачні тости, а можна, якщо дозволяє час, пригоститися чимось особливим.

У цій добірці знайдете рецепти лінивого хачапурі, вівсянки з блакитним сиром і ще кілька варіацій смачних весняних сніданків, розповідає 1News.

Лінивий хачапурі

Фото: instagram.com/lenazzcooking/

Інгредієнти

  1. Яйце – 1 шт.;
  2. Сир – 200 г;
  3. Молоко – 50 мл;
  4. Сир – 80 г;
  5. Борошно – 50 г;
  6. Кріп.

Спосіб приготування

  1. Змішати всі інгредієнти, розігріти сковороду, збризнути олією.
  2. Викласти масу, смажити до готовності.
  3. Прикрасити зеленню.

Вівсянка з яйцем і блакитним сиром

Фото: instagram.com/luda_maslovskaya/

Інгредієнти

  • Вівсянка – 45 г;
  • Вода – 350 г;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Волоські горіхи – 20 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Блакитний сир – 50 г;
  • Чебрець;
  • Олія (оливкова, конопляна).

Спосіб приготування

  1. Зварити у воді вівсянку, приправивши дрібкою солі й перцю.
  2. Зварити яйце некруто, почистити.
  3. Горіхи посмажити на сухій сковороді або в аерогрилі.
  4. Готову вівсянку викласти в миску, покласти зверху розрізане навпіл яйце, додати блакитний сир, горіхи, посипати свіжим чебрецем, посолити і поперчити жовток, полити невеликою кількістю смачної рослинної олії.

Вівсяні млинці

Фото: instagram.com/cookinglife20/

Інгредієнти

  1. Дрібні вівсяні пластівці – 4 ст. л.;
  2. Яйце – 1 шт.;
  3. М’який сир – 1 ст. л.;
  4. Розпушувач – 1/3 ч. л.;
  5. Сіль за смаком;
  6. Прянощі – за бажанням.

Спосіб приготування

  1. До вівсянки додати яйце, сметану, розпушувач і перемішати.
  2. Сформувати млинець на розігрітій сковорідці, смажити без олії до готовності.
  3. Начинка – банани з медом.

Тост з яйцем і авокадо

Фото: instagram.com/feelameal/

Інгредієнти

  1. Авокадо – 1 шт.;
  2. Яйця – 3 шт.;
  3. Грецький йогурт – 2 ст. л.;
  4. Зелена цибуля – 1 ст. л.;
  5. Кріп – 1 ст. л.;
  6. Лимонний сік – 1 ч. л.;
  7. Сіль за смаком;
  8. Свіжий мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Подрібнити авокадо в пюре. Додати дрібно нарізані яйця та зелень.
  2. Додати лимонний сік і йогурт, перемішати ложкою до кремоподібної маси.
  3. Подавати на цільнозерновому тості.

 

Яєчня зі шпинатом і квасолею

Фото: instagram.com/katrin_dubai/

Інгредієнти

  1. Яйце – 1 шт.;
  2. Білок яйця – 4 шт.;
  3. Шпинат – 30 г;
  4. Квасоля, консервована у власному соку – 30 г;
  5. Зелень, спеції – за смаком.

Спосіб приготування

  1. Яйця і білок перемішати, додати спеції за смаком.
  2. Змастити сковороду оливковою олією, додати шпинат. Обсмажити хвилину.
  3. Вилити яєчну суміш зверху, смажити до готовності.

Джерело: Сьогодні

Back to top button