Цікаве

Смертельні селфі: понад 250 людей у світі загинули заради лайків

Найчастіше любителі селфі тонуть, помирають у випадках, пов’язаних із зіткненнями, а також розбиваються, упавши з висоти.

“Наступного разу, коли ви стоятимете на краю мальовничої скелі чи на вершині водоспаду, не спішіть миттєво робити селфі. Бо це може бути останнє, що ви зробите”, – розповідає 1News.

За останні шість років через селфі у світі загинули понад 250 осіб. До такого висновку прийшли індійські дослідники, повідомляє американське видання.

Вчені з Всеіндійського інституту медичних наук у Нью-Делі вивчили статистику загибелі людей під час селфі із жовтня 2011 року до листопада 2017 року і виявили 259 селфі зі смертельним результатом.

Найчастіше любителі селфі тонуть, помирають у випадках, пов’язаних із зіткненням з різним транспортом, наприклад намагаючись сфотографуватися на тлі під’їжджого поїзда, а також розбиваються, упавши з висоти.

За даними дослідників, найчастіше в процесі селфі помирають в Індії. У гонитві за ефектним кадром часто також помирають у Росії, США і Пакистані, йдеться у звіті.

Більше 85% від усіх жертв у результаті селфі – люди у віці від 10 до 30 років.

Вчені також вважають, що реальна кількість загиблих насправді більша, оскільки про багато трагічних випадків ніде не повідомляється.

Джерело: The Washington Post

Back to top button