Смажений перець на зиму
Содержание
Продукти для блюда
- (на 1 літрову баночку)
- солодкий перець – 10 шт.
- сіль – 1 ч.л. з гіркою
- сахар — 2 ст.л.
- оцет столовий 9% – 50 мл.
- часник — 2 зубчики
- олія — 1,5 ст.л.
- вода – приблизно 1 ст.
Як готувати?
Сковороду добре розігріваємо, додаємо олію, викладаємо м’ясистий і не дуже великий перець, попередньо обрізавши хвостики, але не повністю, обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків до рум’яного кольору та легкого проколювання.
Перець обов’язково обсмажуємо під кришкою, тому що в процесі приготування можна обпекти руки.
Жаряться він досить швидко, тому треба стежити, щоб не згорів.
Потім, в стерилізовані банки поміщаємо смажений перець — не бійтеся розколювати його вилкою, це навіть потрібно робити, щоб через отвори виходило повітря і потім туди зміг проникнути маринад.
Коли наповнимо до половини банку, потрібно додати рубаного ножем зубчик часнику.
Наповнити банку до верху, знову посипати рубаним зубчиком часнику.
Потім у кожну банку всипаємо по 1 ч.л. з гіркою солі, 2 ст.л. цукру та вливаємо 50 мл. оцту.
Заливаємо вміст банок окропом по саму шийку.
Щоб повітря виходило, можна акуратно трусити банку або допомагати собі чистою вилкою.
Накриваємо банки стерилізованими кришками та закочуємо ключем.
Перевертаємо банки догори дном, укутуємо і залишаємо в такому вигляді до повного остигання.
Зберігати заготівлю в сухому та холодному місці.
Відеоурок