Цікаве

Скільки вихідних матимуть українці в серпні

Додатковий вихідний отримаємо в честь державного свята Дня Незалежності. У цьому році 24 серпня випадає на суботу, інформує 1NEWS.

Тому п’ятниця, 23 серпня, День Державного Прапора України, стане скороченим робочим днем. А понеділок, 26 серпня, офіційно стає вихідним.

Август, крім державних, багатий церковні свята. Зокрема українці відзначають Яблучний, Медовий і Горіховий Спас, Успіння Пресвятої Богородиці.

Перший Спас, який припадає на 14 серпня, також називають Медовим або Маковея. У цей день прийнято робити «маковійчики» – букети з квітами маку та літніми рослинами. Також часто роблять випічку з маком.

День Яблучного Спаса, який відзначать 19 серпня, знаменує закінчення літа. Люди в цей день традиційно зустрічали осінь – несли до церкви кошики з яблуками і грушами. У цей день яблука можна їсти в необмеженій кількості – свіжими, запеченими з медом або в пирогах.

На Горіховий Спас, 29 серпня, дівчата часто влаштовували гадання на наречених. Варто було зірвати з дерева горіх і з’їсти її. Уже смак плоду підказував, що дівчину чекає в майбутньому: якщо попався солодкий горіх – до великої любові, гіркий – чекай від улюбленого зради, недозрілий – чекай важливу звістку, гнилої – буде біда.

Професійні та інші свята:

1 серпня – День інкасатора.

4 День Повітряних сил Збройних Сил України.

8 серпня – День військ зв’язку Збройних Сил України, Міжнародний день кішки, День альпініста.

11 серпня – День будівельника, День працівників ветеринарної медицини.

12 серпня – Міжнародний день молоді.

15 серпня – День археолога.

25 серпня – День шахтаря.

 

 

Back to top button