Цікаве

Скільки українцям потрібно грошей для щастя: дослідження вчених

Американські вчені з’ясували, що людині для повного щастя вистачило б 95 тисяч доларів на рік, а це без малого три мільйони гривень. Такі результати вчені отримали з опитування двох мільйонів людей в 164 країнах світу. Більшості українців таке і не снилося. Але чи відчувають вони себе нещасними і скільки грошей їм потрібно для повного щастя, розповідає 1News.

Excited happy young woman sitting at table with growing stack of coins under a money rain isolated on gray wall background. Positive emotions financial success luck good economy concept

Скільки киянам потрібно для щастя

Анжела: “Щоб добре харчуватися, платити вчасно комуналку, оплачувати інші послуги, відвідувати перукарню і так далі. Ну мені здається на одну людину, це як мінімум тисяча доларів”.

Микола: “Треба 50 тисяч гривень в місяць мати, щоб добре жити і ні в чому собі не відмовляти”.

Але реальність далека від мрії. У комітеті статистики вже порахували, що витрати українців за останні півроку в порівнянні з таким же періодом минулого року скоротилися на 10%. Економіст стверджує, що в цьому винен карантин.

Ціни на багато що не виросли, але доходи впали і тому пішла динаміка зростання цін, витрат на продовольство.

На що українці витрачають свої гроші

За даними Держстату за другий квартал 2020 року, українці витратили на харчування 43% від доходів. На комунальні послуги – 14%, на транспорт пішло 8% заробленого, на алкоголь і тютюн – 7,5%. На одяг і побутову техніку по 4%. А ще 6% – на здоров’я, 3% на відпочинок і всього лише 1% на освіту.

Джерело: Сьогодні

Back to top button