Цікаве

Ситника перевірять на причетність до земельної афери та приховування вбивства

Міністерство внутрішніх справ перевірить викладені фракцією “Народний фронт” факти щодо можливого причастя глави Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника до фактів розкрадання землі та приховування вбивства.

Про це повідомив у Facebook нардеп від фракції “Народний фронт” Максим Поляков, передає 1News.

“Сьогодні отримав відповідь від Міністерства внутрішніх справ України на депутатське звернення щодо незаконного заволодіння 125 га землі вартістю 500 млн дол. На території смт Козин Обухівського району Київської області, що належала гр. Рожовцу Р. М., який, ймовірно, був убитий 25.02.2008 р, а його землею заволоділи колишній прокурор Київської області Юрій Гайсинський і директор НАБУ Артем Ситник”, – повідомив депутат.

У відповіді МВС повідомляється, що поліція почала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство.

Як наголосив Поляков, у разі доведення провини, відповідно до ч.1 ст.115 КК України, Ситнику загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

 

Як повідомлялось, раніше Максим Поляков з трибуни парламенту зробив заяву щодо розкрадання у 2008 році 125 га землі під Києвом на суму 500 млн доларів.

“Був убитий громадянин Рожевец, на якого була оформлена ця земля. Прокурор Гайсинський звільняється із київської прокуратури і стає власником цієї землі. Після цього слідство по вбивству Рожевца веде Ситник. Завершує тим, що це було не вбивство, а самогубство, після чого звільняється і стає керуючим партнером у компанії “Гайсинський і Ситник”, – розповів Поляков.

Back to top button