Цікаве

Що робити, якщо у вас погана пам’ять: поради експерта

Чому проблеми з пам’яттю стали виникати у молоді, чи варто цього боятися і як дати собі раду – відповідає лікар Комаровський, передає 1News.

Чому взагалі бувають проблеми з пам’яттю?

Якщо хтось думає, що погана пам’ять – це проблема людей похилого віку, то така людина сильно помиляється. Сьогодні навіть молодь стала скаржитися на погіршення пам’яті.

Погіршення пам'яті стало проблемою не тільки літніх людей

Наприклад, багато хто помічає, що не може відразу згадати якусь інформацію: ім’я, цифри або дати.

Проблеми з пам’яттю в більшості випадків пов’язані з ішемічною хворобою серця, з порушенням кровообігу в судинах головного мозку”, – пояснив ведучий рубрики “Запитай у Комаровського” .

За словами Євгена Комаровського, причини, через які виникає порушення пам’яті у молоді (наприклад, у віці 35 років), дуже часто зовсім не такі, як у літніх людей.

Є статистика, яка вказує на те, що в абсолютній більшості випадків розлад пам’яті у молодих людей – один із симптомів депресії і синдрому панічних розладів, – пояснив кандидат медичних наук. – Тому в цьому разі бажано звернутися до психіатра або до психолога.

Євген Комаровський відзначив, що є ще два стани в молодому віці, які можуть проявлятися через зниження здатності запам’ятовувати.

Які ще причини погіршення пам’яті у молодих людей?

Перша причина – підвищений артеріальний тиск. Він уже може даватися взнаки в 35 років. Друга причина – малоактивний спосіб життя і величезний потік інформації, який ви не встигаєте опрацювати.

Якщо у вас немає ознак депресії, то потрібно виміряти артеріальний тиск, змінити спосіб життя і почати займатися спортом, – порадив ведучий рубрики “Запитай у Комаровського”. – Потрібно давати собі фізичні навантаження, щоб активізувати кровообіг у головному мозку. І в жодному разі не завадять вправи, які розвивають пам’ять.

 

Джерело: Ранок з Україною

Back to top button