Цікаве

Що робити, якщо дитина захворіла перед відпусткою: відповідь експерта

Мучити себе, скасовувати поїздку чи ні, якщо малюк раптом захворіє – марна трата нервів і сил. Навіть якщо дитина не захворіє вдома, то вона може застудитися чи підхопити інфекцію вже у відпустці. Що робити в таких випадках – розповів популярний дитячий лікар Євген Комаровський, передає 1News.

Як впоратися батькам з побоюваннями, що дитина захворіє?

Відповідь – ніяк. Тому що допомогти в ситуаціях, коли батьків здорового малюка мучать сумніви, що робити, якщо він раптом захворіє, – здавати квитки, скасовувати поїздку чи їхати – неможливо. Резонно виникає питання – а навіщо і на що ви збираєтеся хворіти?

Температура

Якщо батьки бояться, що малюк підхопить респіраторну вірусну інфекцію, то все одно приводів залишатися вдома немає. Коли батьки не володіють інформацією про те, як лікувати вірусні інфекції, в тому числі простудні, у дітей, проблеми зі здоров’ям дитини можуть виникнути і вдома .

А як лікувати дитину в поїздці, якщо вона захворіла?

При симптомах застуди лікування симптоматичне: промиваєте ніс, капаєте судинозвужувальні краплі, щоб полегшити дитині дихання носом, даєте жарознижуюче. Все це без проблем можна здійснити і в поїздці.

До того ж температура “під 39” може піднятися вже на морі, якщо дитина перекупалася і заробила отит, заразилася вітрянкою або кишковою інфекцією. Тоді потрібна допомога педіатра. А з нежиттю і застудою дитині можна і потрібно купатися в морі.

Важливо! Якщо у дитини вірусна інфекція, то в її кімнаті не повинно бути спекотно, важливо забезпечити адекватний мікроклімат, не займатися самолікуванням – тим більше давати малюкові антибіотики або гомеопатичні препарати.

Думати про погане не треба, без таких ситуацій, коли дитина може захворіти у відпустці, прожити не вийде. А потрібно заздалегідь бути готовим до помірно поганих ситуацій і мати під рукою все для надання допомоги.

Джерело: Євген Комаровський у своєму інстаграм

 

Back to top button