Цікаве

Що пити дитині, щоб швидше одужати: поради експерта

Лікар-педіатр вищої категорії вже неодноразово говорив у програмі “Ранок з Україною” про те, як важливе питво під час хвороби . Але як бути, якщо дитина відмовляється від напоїв, які ви вибираєте? Що рекомендують лікарі у всьому світі? Виявляється, такий засіб таки є. Доктор Комаровський розповів, як допомогти дитині уникнути стаціонару та крапельниці, передає 1News.

За словами доктора Комаровського, у більшості цивілізованих країн головним показанням до того, що дитину треба лікувати в умовах стаціонару, є дефіцит рідини у організмі.

Тому лікарі у всьому світі рекомендують батькам, які надають дітям допомогу у домашніх умовах, насамперед звертати увагу на ознаки дефіциту рідини в організмі, – сказав Євген Комаровський у програмі “Ранок з Україною”. – Це суха шкіра, сухі слизові оболонки, рідке сечовипускання та концентрована сеча.

Якщо дитина відмовляється пити, а ви помітили зазначені вище ознаки, то малюка доведеться покласти в стаціонар і прокапати. Але крапельниці можна уникнути, якщо ви знайдете той напій, який дитина погодиться пити. Наприклад, це чай, мінеральна вода, компот.

Хворій дитині важливо багато пити – краще чай, компот, воду, а ще краще – спеціальний розчин для гідратації

 

Лікарі вважають, що найкращий варіант для пиття під час будь-якої дитячої хвороби – це засіб для пероральної регідратації, – сказав лікар Комаровський в інтерв’ю для каналу “Україна”. – Йдеться про спеціальний медичний препарат, який містить головне джерело енергії – глюкозу та основні мінеральні солі.

Якщо у вас є діти – цей засіб обов’язково має бути в домашній аптечці . Він розводиться у певній кількості води, яка вказана в інструкції для застосування.

Єдине, на що потрібно звернути увагу: розчин після додавання води може бути солоним або солодким. І ніколи наперед не можна сказати, який розчин захоче пити дитина, – сказав лікар-педіатр вищої категорії.

Здається, всі діти виберуть солодкий напій. Але бувають такі хвороби, коли дитина втрачає багато солі і тоді їй інстинктивно хочеться солоної рідини. Тому лікар Комаровський рекомендує мати два засоби для пероральної регідратації: солонувате та солодкувате.

Розвели один і другий засоби, дали дитині спробувати. Вона сам вибере, що пити. Цей розчин буде ідеальним напоєм під час хвороби, – сказав кандидат медичних наук.

Back to top button