Цікаве

Що категорично не можна пити під час застуди

Що категорично не можна пити під час застуди

Щороку, коли приходять осінь та зима, безліч людей стикаються із застудою. Пам’ятаючи про накази батьків та бабусь побільше пити,  чимало заливають у себе різноманітні напої. Однак, не всі з них такі ж корисні, якими здаються. 

Алкоголь

Часто для лікування простудних захворювань радять пити вино, кон’як чи горілку з перцем, але насправді ці напої ніяк не допоможуть. Ба більше, можуть нашкодити. Алкоголь — це перш за все спирт та цукор, які не несуть ніякої користі та не можуть вилікувати вірусні захворювання. А от спричинити погіршення сиптомів — легко.

Чай з цукром

Уживання надто солодкого чаю під час застуди може не тільки нашкодити фігурі, а й підсилити запалення. Хоча й коли люди чують, що варто пити багато теплої рідини, більшість уявляє саме чай з цукром.  Чайне листя шкоди не завдасть, а от якщо ви не можете пити несолодкі напої, обирайте мед у якості підсолоджувача. 

Рослинне молоко

Кокосове, вівсяне або мигдальне молоко також містить велику кількість цукру: не тільки природного, а й доданого рафінованого. А, як уже відомо,  цукор здатен підсилити запалення та симптоми хвороби. 

Кава з молоком

Під час застуди старайтеся уникати латте або капучино: у них містяться цукор, молоко та сиропи, які не тільки не прискорять, а й зашкодять одужанню. А от сама кава багата на поліфеноли й може  допомогти. Тож склянку еспресо чи «фільтру» випити можна

Газована вода

Під час застуди уникайте солодкої та газованої води, чипсів та фаст-фуду. Перші шкідливі через велику кількість цукру, а другі корисними не були ніколи. Якщо вам хочеться газованої води, візьміть мінеральну та додайте до неї лимонний сік. 

Back to top button