Цікаве

Що буде після відмови від цукру: несподівані наслідки для здоров’я вас здивують

Що буде після відмови від цукру: несподівані наслідки для здоров’я вас здивують

Ви коли-небудь замислювалися над тим, що буде, якщо не їсти цукор протягом одного місяця? Ми всі чули про його шкоду, але яку користь несе відмова від нього для організму? Давайте розбиратися.

Шкода цукру для людини доведена численними дослідженнями. Ви не раз чули, що надмірне захоплення солодким загрожує проблемами, але які плюси несе обмеження приймання солодких продуктів?

Американська асоціація кардіологів з’ясувала, що в середньому жителі США за добу з’їдають приблизно 77 г цукру. Ця цифра вдвічі вища за рекомендовану норму. Для порівняння, в одній чайній ложечці міститься лише 4 грами.

Якщо продовжувати захоплюватися солодким, то організм рано чи пізно здасться і помститься збільшенням ваги, проблемами з печінкою або навіть цукровим діабетом.

Що буде, якщо не їсти цукор 30 днів

Рівень запалень зменшиться. За даними досліджень 2006 року, цукор призводить до запальних процесів у тілі. Якщо відмовитися від нього, то ці стани можна звести до мінімуму.

Знизиться ризик розвитку ракових захворювань. Експерти визначили, що надмірне поїдання цукру в різному його вигляді пов’язане з раком молочної залози. Лікар Еллісон Таллман стверджує, що смачні, але шкідливі продукти буквально «годують» ракові клітини.

З’явиться енергія. Низка продуктів містить рафінований цукор, який призводить до появи відчуття млявості та втоми протягом дня. Відмовтеся від них і ви відчуєте прилив енергії.

Кишківник стане краще працювати. Травлення скаже вам спасибі за введене обмеження, а здуття живота зникне з вашого життя. Покращиться і мікрофлора, в ній нарешті зможуть з’явитися корисні бактерії, які просто не могли вижити в невідповідному зацукрованому середовищі.

Зуби стануть здоровішими. Згідно з дослідженням, вживання кількох солодких напоїв щодня на 30% частіше стикаються з проблемами в роті, на відміну від тих, хто їх не п’є.

Депресія не потурбує. Доданий цукор негативно впливає на стан розуму та емоції людини. Вчені дійшли висновку, що високий його рівень сприяє розвитку депресивного розладу.

Ризик діабету зменшиться. Що більше цукру надходить в організм, то менше в нього залишається можливостей боротися з ним і протистояти розвитку небезпечного захворювання. Ласуни дуже ризикують отримати діабет 2 типу, якщо не відмовляться від тістечок та іншої шкідливої їжі з цукром.

Стан шкіри покращиться. Французькі дослідники провели випробування на 24 тисячах жителів країни. У підсумку виявилося, що відмова від цукру допомагає очистити шкіру від прищів.  

Back to top button