Цікаве

Ще одна країна заявила про перемогу над коронавірусом: що відомо

Нещодавно Гренландія (острівна автономна провінція в складі Королівства Данія) перемогла коронавірус. З 4 квітня на найбільшому у світі острові не було зафіксовано жодного нового випадку COVID-19. А 11 осіб, у яких був виявлений коронавірус, – повністю одужали.

Сьогодні міністерство охорони здоров’я Мавританії заявило про перемогу над коронавірусом, повідомляє 1News.

З початку пандемії в цій африканській країні було зафіксовано сім випадків зараження коронавірусною інфекцією. Одна людина померла, шестеро одужали. Останній раз у Мавританії реєстрували хворого на COVID-19 ще 18 квітня. Відтоді немає жодного нового випадку зараження.

Перший випадок коронавірусної інфекції в Мавританії був зафіксований 13 березня. У той самий день у країні був введений суворий карантин. Були заборонені масові зібрання, відвідування ринків і шкіл. У країні ввели комендантську годину.

Наразі влада не збирається скасовувати карантин, побоюючись другої хвилі коронавірусної інфекції.

“Ситуація, здається, під контролем, але органи охорони здоров’я і влади повинні забезпечити вжиття всіх заходів, щоб уникнути другої хвилі для країни. У зв’язку із цим викликає занепокоєння те, що сталося з моменту припинення стримування вірусу в епіцентрі пандемії, в Китаї”, – заявив президент Мавританії.

Джерело: Le Calame

Back to top button