Цікаве

Салат з куркою, грибами та морквою по-корейськи

Продукти для блюда

  • філе куряче — 350 гр. (У готовому вигляді)
  • гриби (шампіньйони) – 150 гр. (У готовому вигляді)
  • цибуля ріпчаста — 80 гр.
  • огірок свіжий – 100 гр.
  • морква по-корейськи – 100 гр.
  • олія рослинна — 2-3 ст.л.
  • майонез — 120 гр.
  • зелень – для прикраси

Як готувати?

1. Насамперед підготуємо гриби, а саме печериці.

Їх потрібно вимити, висушити та почистити.

Так як печериця у мене маленькі, я нарізала їх платівочками середнього розміру.

Сильно дрібнити не потрібно, тому що в процесі обсмажування вони ще зменшаться.

Дві середні цибулини також чистимо і нарізаємо півкільцями.

2. Обсмажуватиму гриби так, щоб утворилася золотиста скоринка.

Тому попередньо добре нагріваю сковороду з олією та не зменшуючи вогонь відправляю туди гриби.

На такому великому вогні обсмажуємо їх постійно помішуючи.

Як тільки печериці підсмажаться приблизно наполовину, додаємо цибулю, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати.

Через дві-три хвилини гриби з цибулею підсоліть і продовжуйте обсмажувати до готовності.

Для того щоб готові гриби з цибулею швидше охолонули, перекладіть їх в іншу тарілку або миску і поставте вбік.

3. Поки що займемося іншими інгредієнтами.

Курячі грудки я відварила в підсоленій воді.

Спочатку нарізаю її пластинками, а потім невеликими брусочками.

Огірок миємо та нарізаємо також невеликими брусочками.

Морква по-корейськи можна використати готову, а можна зробити самим.

4. Збирати салат буду в кільці заввишки 7, діаметром 12 см.

Змащуємо тарілку невеликою кількістю майонезу та першим шаром викладаємо обсмажені гриби з цибулею. Акуратно розрівнюємо, сильно не притискаємо.

Зверху покриваємо майонезною сіточкою.

Наступним шаром викладаємо куряче філе і також покриваємо майонезною сіточкою.

Далі викладаємо порізаний брусочками огірок, покриваємо сіточкою і викладаємо поверх корейську моркву. Акуратно все притискаємо, але не сильно.

5. Накриваємо кільце з салатом харчовою плівкою та відправляємо у холодильник.

Знімати обручку і прикрашати салат будемо незадовго до приходу гостей.

6. Кількість інгредієнтів, зазначена в описі, розрахована на таку невелику порцію.

Для того, щоб приготувати більший салат, збільшити їх кількість вдвічі.

Прикрасити його можна на власний розсуд.

Якщо прикрашати ніяк не будете, то просто покрийте невеликою сіточкою майонезу.

Сподіваюся, що цей невигадливий, але смачний салат вам сподобається.

Смачного!

Відеоурок

Back to top button