Цікаве

Салат “Вітамінний” зі свіжої капусти, як у Їдальні! Нарешті знайшла “правильний” рецепт!

Пропоную дуже простий, смачний і хрусткий салат “Вітамінний” із молодої капусти. Довго шукала “правильний” рецепт, щоб смак був той самий, як у студентській їдальні. Я його щодня їла, так він мені подобався. Родзинка цього салату – у заправці. Готую такий салатик дуже часто.

Інгредієнти:

  • молода капуста – 500 гр.
  • морква – 1 шт. (100 гр.)
  • огірок свіжий – 1 шт. (150 гр.)
  • консервований горошок – 1 банка (400 гр.)
  • петрушка – 15 гр.

Заправка:

  • оцет (9%) – 15 мл.
  • вода – 30 мл.
  • сіль – 6 гр. (1 ч. л.)
  • цукор – 15 гр. (3 ч. л.)
  • олія рослинна – 30 мл.

Приготування:

Для приготування салату беру невеликий качан молодої капусти і дрібно його шаткую. Я роблю це за допомогою овочерізки. Виходить максимально швидко й тонко. Пересипаю капусту в миску, натираю до неї молоду моркву.

Далі огірок нарізаю на тонку соломку. Пересипаю в миску до решти овочів.

Із зелені я взяла петрушку, також підійде кріп або зелена цибуля. Додаю баночку консервованого горошку.

Заправка:

У миску вливаю оцет, воду, олію та всипаю сіль і цукор. Добре перемішую до повного розчинення цукру та солі.

Виливаю заправку в салат і перемішую. У жодному разі салат руками не мнемо! Прибираю в холодильник хоча б на півгодини, але найкраще на 2-3 години, тоді смачніше виходить.

Соковитий, хрусткий, ароматний і дуже-дуже смачний салат готовий!

Салат зберігаю в холодильнику в закритій ємності кілька днів і, на мій погляд, з кожним днем він стає тільки смачнішим. Спробуйте і ви!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine − 5 =

Back to top button