Цікаве

Русифікація: як українці втратили мову та чому її важливо повернути

Русифікація: як українці втратили мову та чому її важливо повернути

Фото: пресс-служба
відеопроєкт розкриває історію мовної війни в Україні

Новий просвітницький проєкт від МФ OLOS розкриває, як русифікація проникла в українські міста та чому повернення до української мови є критично важливим для національної безпеки.

Меценатська фундація OLOS разом із науковцями Національного заповідника Софія Київська та Міністерством освіти і науки України створила науково-просвітницьке відео, яке пояснює, чому повернення до української мови не просто важливе, а й критично необхідне в сучасних реаліях.

18-хвилинний ролик під назвою Мовне питання розкриває, як понад 300 років тривала “спецоперація” проти української мови. Він містить історичні факти про русифікацію та мотивацію для сучасних російськомовних українців перейти на українську мову.

Мовне питання є результатом ініціативи Дмитра Брезинського, харківського підприємця, який зіткнувся зі спротивом своїх співробітників, що не хотіли переходити на українську.

Відео пояснює, чому цей процес є не лише мовним, а й культурним та національним відродженням, а також акцентує на тому, що повернення до української мови – це питання національної безпеки та самосвідомості.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 18 =

Back to top button