Рулети зі скумбрії в духовці
Содержание
Продукти для блюда
- скумбрія (свіжоморожена) – 2 шт.
- олія — 2 ст.л.
- соєвий соус (класичний) – 2 ст.л.
- соєвий соус (теріяки) 2 ст.л.
- сік лимона – 1/2 шт.
- сік апельсина – 1/2 шт.
- суміш перців – 1/2 ст.л.
- червоний гострий перець — 1/2 стручка
- часник — 3 зубчики
Як готувати?
З тушок скумбрії видаляю плавці, хвіст, голови, чищу зсередини, добре промиваю, видаляю хребет.
У мене вийшло 2 філейні частини, видаляю великі кістки, обсушую паперовим рушником.
Потім кожну частину розрізаю вздовж навпіл на 8 частин.
Кладу шматки скумбрії в невелике деко, де їх маринуватиму.
Для маринаду:
У мисці змішую рослинну олію, соєвий соус 2х видів, сік лимона, апельсина, перець пекучий, суміш перців (заздалегідь подрібнила) і часник, все перемішую.
Скумбрію змащу маринадом спочатку з боку шкірки, а потім перевертаю і поливаю маринадом з іншого боку.
6. Залишаю рибу маринуватися на 30 хвилин.
Беру шматочок риби і починаю закручувати в рулет, потім беру наступний шматок і роблю внахлест і таким чином загорну всі 4 шматки.
Тепер всю цю конструкцію скріплюю шпажкою, беру два крайні кінці останнього шматочка риби і протикаю з одного боку, шпажка повинна вийти з іншого боку.
Другою шпажкою протикаю з іншого боку.
У такий спосіб загорну в рулет і наступні 4 шматочки риби.
На лист з пергаментом перекладаю заготовки зворотним боком і поливаю маринадом.
Відправляю скумбрію в духовку розігріту до 190С на 30 хвилин.
Після запікання шпажки видаляю.