Цікаве

Рулети зі скумбрії в духовці

Рулети зі скумбрії в духовці

Содержание

Продукти для блюда

  • скумбрія (свіжоморожена) – 2 шт.
  • олія — ​​2 ст.л.
  • соєвий соус (класичний) – 2 ст.л.
  • соєвий соус (теріяки) 2 ст.л.
  • сік лимона – 1/2 шт.
  • сік апельсина – 1/2 шт.
  • суміш перців – 1/2 ст.л.
  • червоний гострий перець — 1/2 стручка
  • часник — 3 зубчики

Як готувати?

З тушок скумбрії видаляю плавці, хвіст, голови, чищу зсередини, добре промиваю, видаляю хребет.

У мене вийшло 2 філейні частини, видаляю великі кістки, обсушую паперовим рушником.

Потім кожну частину розрізаю вздовж навпіл на 8 частин.

Кладу шматки скумбрії в невелике деко, де їх маринуватиму.

Для маринаду:

У мисці змішую рослинну олію, соєвий соус 2х видів, сік лимона, апельсина, перець пекучий, суміш перців (заздалегідь подрібнила) і часник, все перемішую.

Скумбрію змащу маринадом спочатку з боку шкірки, а потім перевертаю і поливаю маринадом з іншого боку.

6. Залишаю рибу маринуватися на 30 хвилин.

Беру шматочок риби і починаю закручувати в рулет, потім беру наступний шматок і роблю внахлест і таким чином загорну всі 4 шматки.

Тепер всю цю конструкцію скріплюю шпажкою, беру два крайні кінці останнього шматочка риби і протикаю з одного боку, шпажка повинна вийти з іншого боку.

Другою шпажкою протикаю з іншого боку.

У такий спосіб загорну в рулет і наступні 4 шматочки риби.

На лист з пергаментом перекладаю заготовки зворотним боком і поливаю маринадом.

Відправляю скумбрію в духовку розігріту до 190С на 30 хвилин.

Після запікання шпажки видаляю.

Back to top button