Цікаве

Розкрито таємницю стародавньої японської гробниці

Стародавні японські гробниці, відомі як Кофуни, виявилися повернені «обличчям» з висхідному сонцю. Це пов’язано з історією богині Аматерасу, повідомляє 1news з посиланням на novyny.live.

До такого висновку прийшла дослідницька група з Політехнічного університету Мілана. Подібні гробниці неможливо було досліджувати раніше, тому як доступ до більшості пам’ятників в цих районах зазвичай заборонений. Вивчити гробниці вдалося за допомогою супутникових знімків високої роздільної здатності.

Виявилося, що японські острови всіяні сотнями древніх курганів. Вони були побудовані між третім і сьомим століттями нашої ери. Найграндіозніша з усіх гробниць належала напівлегендарним першим імператорам. Менші з них належали придворним чиновникам і членам королівської сім’ї.

Так званий Дайсен Кофун – один з найбільших пам’ятників, коли-небудь бачених на Землі. Його довжина становить близько 486 метрів, а висота — близько 36 метрів. Його зведення приписують імператору Нінтоку, шістнадцятому імператору Японії. Дайсен Кофун належить до групи гробниць, нещодавно внесених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Але історикам і археологам ще належить знайти письмові джерела про ці гробниці.

Відомо, що в останній частині періоду Кофуна гробниці переважно будувалися на великих пагорбах. У V ст. н. е. воліли обирати рівнинні ділянки, щоб кургани були видні з великих відстаней, як з материка, так і з моря.

Було виявлено, що Дайсен Кофун орієнтований на сонце, що сходить в день зимового сонцестояння.

При цьому те, що гробниці були побудовані у формі замкової щілини – це ні що інше, як просте зображення сонця, що сходить за священною горою.

 

Back to top button