Цікаве

Дослідження американських вчених показало, що попкорн допомагає боротися зі старінням

Дослідження американських вчених показало, що попкорн допомагає боротися зі старінням

Американські вчені з’ясували, що попкорн може захистити людину від передчасного старіння з-за того, що в ньому міститься величезна кількість корисних речовин. До такого висновку прийшли дослідники, проаналізувавши кілька популярних видів попкорну.

Виявилося, що в повітряній кукурудзі міститься багато активних речовин, які здатні захистити клітини організму від старіння і продовжити життя.

З’ясувалося, що в стандартному пакеті попкорну міститься близько 330 мг поліфенолів — приблизно стільки ж, скільки і в горіхах.

Раніше вчені вважали, що найбільшою кількістю цієї речовини володіють фрукти і ягоди. Однак у них — величезний вміст води, з-за чого речовина стає розбавленою. Попкорн містить всього лише близько 4% вологи.

Крім корисних поліфенолів, до складу попкорну входить клітковина, калій, вітаміни А і В. Вони допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, а також стабілізувати виділення інсуліну.

Хто винайшов попкорн?

Відмітну властивість одного з сортів кукурудзи — здуватися при нагріванні — виявили ще древні індіанці. Вони готували попкорн вже більше 4 тисячоліть тому і використовували його для їжі, у якості прикраси і навіть для ворожінь: за формою зерна передбачали майбутнє.

Найдавніші зерна попкорну виявили в печері Бейт Кейв, яка знаходиться поблизу Нью-Мексико. За оцінками вченим, їх вік становить не менше 5 тисяч років. А на території Перу знайшли зерна віком близько 1000 років.

У поховальній урні, знайденої в Нью-Мексико і яка датується 300 роком до нашої ери, була знайдена цікава статуетка. Вона зображує жінку в головному уборі з попкорну.

Тепер у вас є офіційний дозвіл їсти попкорн в необмеженій кількості!

Back to top button