Цікаве

Розкрито секрет мислення довгожителів

Експерти часто нагадують про те, що для зниження ризику передчасної смерті необхідно вести здоровий спосіб життя, обмежити вживання алкоголю і тютюну. Однак американські вчені провели масштабне дослідження причин довголіття і виявили незвичайну залежність, повідомляє 1NEWS з посиланням на ukrhealth.net.

За даними фахівців, у чоловіків і жінок з високим рівнем оптимізму тривалість життя в середньому на 11-15% більше, ніж у песимістів. Ті, хто дотримувався позитивного мислення, мали найбільші шанси прожити до 85 років і більше.

Результати підтвердилися навіть при обліку соціально-економічного статусу, стану здоров’я, депресії, куріння, соціальної активності, неправильного харчування і вживання алкоголю. «Оптимістичні люди, як правило, мають цілі і впевнені в їх досягненні», – прокоментувала один з авторів дослідження психіатр Левіна Лі.

Один з найбільш ефективних способів підвищення оптимізму називається метод “найкращого можливого себе”. В ході цієї практики вам буде запропоновано представити себе в майбутньому, в якому ви досягли всіх своїх життєвих цілей і всі ваші проблеми були вирішені.

Наприклад, один із прийомів – написати 15 хвилин про майбутній день свого життя, в якому ви виконали все, що хотіли, потім витратити 5 хвилин на те, щоб уявити собі цю реальність. Щоденна практика може значно поліпшити ваш психологічний стан.

 

 

 

Back to top button