Цікаве

Розкрито причину раптової загибелі слонів в Африці

Розкрито причину раптової загибелі слонів в Африці

Фото: pixabay.com
Слон

Відкриття може пролити світло на більш масштабну подію, коли того ж року 356 слонів загинули за незрозумілих умов у ботсванському районі Окаванго Панхандл.

Вчені виявили бактерію у шести африканських слонів савани із Зімбабве. Всі вони несподівано померли. Бактерія раніше не зустрічалася у диких слонів. Про це пише BBC.

Розслідування було присвячене 35 випадкам загибелі слонів, які сталися в серпні-вересні 2020 року на північному заході Зімбабве. Його очолив доктор Кріс Фоггін із Фонду дикої природи Вікторія-Фолс.

Група провела розтин 15 слонів. У результаті обстеження з’ясувалося, що 13 особин були хворі на септицемію.

Крім того, у шести з них було виявлено бактерію, відому як Bisgaard taxon 45. Раніше вона була виявлена в мазках від укусів тигрів і левів.

Професор Фалько Штайнбах зазначив, що посуха 2020 року і брак продовольства могли послабити слонів, зробивши їх більш сприйнятливими до інфекцій. Хоча ця бактерія відома, раніше її не було пов’язано із септицемією у слонів. Штайнбах припустив, що поєднання стресових чинників довкілля і бактерії може призвести до спалахів важких захворювань, особливо з огляду на соціальну природу слонів.

“Оскільки чисельність африканських саванних слонів становить близько 350 тис. особин і щороку скорочується приблизно на 8%, розуміння причин раптової загибелі слонів має вирішальне значення для їхнього збереження”, – додала Лаура Розен, співробітник Аналітичного центру транскордонної епідеміології, підкреслила критичний характер цього дослідження.

Нагадаємо, раніше на південно-західній околиці Берліну розшукували левицю. Протягом доби її шукали близько 120 поліцейських. Експерти з дикої природи припускають, що очевидці могли сплутати її з кабаном. 

В Італії слон втік із цирку та гуляв містом

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button