Цікаве

Родичі вилізли на стіну, щоб передати учням шпаргалки під час іспиту з фізкультури – фото, відео

Тим часом, керівництво навчального закладу стверджує, що жодного списування не було.

Друзі та родичі учнів 10 класу, які складали важливий іспит у школі в індійському штаті Хар’яна, були зняті на відео, як вони вилазили на задню стіну будівлі, щоб передати шпаргалки своїм близьким.

Школа Чандраваті в районі Нух штату Хар’яна нещодавно опинилася в центрі масштабного скандалу зі списуванням на іспитах після того, як в соціальних мережах з’явилися вірусні відео, на яких люди перелазять через стіну школи, щоб передати учням шпаргалки. Керівництво школи наполягало на тому, що під час іспиту в 10 класі не було жодного списування, і що люди просто намагалися допомогти своїм друзям і родичам, але деякі джерела стверджують, що ці реальні «Люди-павуки» почали лазити стінами лише після того, як отримали точні запитання тесту і шукали правильні відповіді на них.

Хтось сфотографував анкету для іспиту з фізкультури і поділився нею з друзями та родичами учнів, які чекали на парковці за будівлею, де відбувався іспит. Це дозволило людям знайти відповіді, записати їх на аркуші паперу, а потім поділитися ними з учнями через маленькі віконця.

На одному з відео видно, як щонайменше десяток людей піднімаються на бетонну будівлю і підкликають учнів до вікон, щоб вони могли передати їм відповіді.

Однак, попри докази шахрайства, керівництво школи стверджує, що на відео зафіксована лише спроба шахрайства, і додає, що охороні вдалося запобігти сторонньому втручанню під час іспиту.

«Чоловіки створювали хаос за межами школи, а всередині жодного списування не відбувалося. Хоча вони намагалися звернутися до учнів всередині, ми подбали про те, щоб нічого поганого не сталося», — йдеться в заяві співробітників школи. «Наша школа не стикається з жодними проблемами, всі порушення відбуваються ззовні. Ми навіть не дозволяємо нікому, окрім учнів, заходити до приміщення. Жодного шахрайства не відбувається, і учні складають іспити належним чином. Поліція патрулює територію, а офіцери розміщені в різних куточках кампусу», — додав директор Нідхі Рохілла.

Однак, попри повне заперечення керівництва школи, є й ті, хто стверджує, що подібні випадки списування є звичайною поведінкою в школі, і що безпека під час важливих іспитів – це лише формальність.

«Це щорічна справа, і я був свідком цього регулярно. Хоча поліція наносить візити, але це формальність», — сказав колишній учень школи Чандраваті в інтерв’ю газеті Indian Express.

«Це рутинна діяльність. Друзі учнів підкидають шпаргалки через віконні решітки, щоб допомогти учням скласти іспити. Більшість вчителів не протестують», — підтвердив учень 10 класу.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + twelve =

Back to top button